Hot dog z białą kiełbaską

Receptura na 10 porcji

    Składniki

    Bułki do hot dog typ amerykański czyli rozcięta 

    10 szt.

    Kiełbaska biała w formie parówki

    10 szt.

     

     

    Papryka czerwona pieczona bez skórki konserwowa

    700 g

    Słonecznik pestki

    100 g

    Kolendra świeża pokrojona drobno 

    50 g

    Ocet winny czerwony

    50 ml

    Miód

    30 g

    Oliwa z oliwek extra virgin

    50 ml

    Sól i pieprz biały mielony

     

     

     

    Sałata typu rukola bądź inna sałata lub listki świeżych ziół

    50 g

    WINIARY Ketchup

    300 g

    Sposób przygotowania

    1. Konserwową paprykę pieczoną pokroić w kawałki nie mniejsze jak 0,5 centymetra i wymieszać z pokrojonymi pestkami słonecznika, świeżą kolendrą, a następnie doprawić mieszanką octu winnego, oliwy z oliwek, miodu szczypty soli oraz białego pieprzu.
    2. Wskazówka: Aby kolendra nie zmieniła zbyt mocno swojego smaku i aromatu należy mieszać ją z niewielką ilością salsy tak, aby zbyt długo nie leżała razem z octem, solą i pieprzem.
    3. Kiełbaskę białą podsmażyć na grillu lub patelni.
    4. Bułki do hot doga otworzyć i podgrzać w piekarniku lub pod salamandrą ewentualnie na grillu.
    5. Na rozłożoną ciepłą bułkę nałożyć sałatę lub listki świeżych ziół, następnie salsę z pieczonej papryki na którą położyć podsmażoną kiełbaskę.
    6. Całość „zamknąć”, a tuż przed podaniem polać WINIARY Ketchupem.