

Kawa zimowa
Idealną propozycją w chłodne i zimowe wieczory będzie Mocha, która łączy moc kawy ze słodyczą czekolady. Gotowy napój można serwować w kubkach czy wysokiej szklance ozdabiając bitą śmietaną, ciasteczkami, piankami czy syropem smakowym. Wariacją przygotowania tej kawy jest wykorzystanie białej czekolady.
Składniki
60 ml – espresso na bazie kawy NESCAFE bądź BUONDI |
120 ml mleka 3,2% |
10-15g białej czekolady |
Opcjonalnie bita śmietana, starta czekolada, pianki JoJo |
Przygotowanie
- Mleko podgrzać i lekko spienić do temperatury około 65°C – 70°C.
- W podgrzanym mleku rozpuścić białą czekoladę.
- Przygotować podwójne espresso na bazie kawy NESCAFE bądź BUONDI.
- Do przygotowanej kawy dodajemy wcześniej podgrzane mleko z czekoladą.
- Wierzch kawy dekorujemy według uznania bitą śmietaną, piankami oraz startą ciemną czekoladą.