Kawa zimowa

Idealną propozycją w chłodne i zimowe wieczory będzie Mocha, która łączy moc kawy ze słodyczą czekolady. Gotowy napój można serwować w kubkach czy wysokiej szklance ozdabiając bitą śmietaną, ciasteczkami, piankami czy syropem smakowym. Wariacją przygotowania tej kawy jest wykorzystanie białej czekolady.

    Składniki

    60 ml – espresso na bazie kawy NESCAFE bądź BUONDI

    120 ml mleka 3,2%

    10-15g białej czekolady

    Opcjonalnie bita śmietana, starta czekolada, pianki JoJo

    Przygotowanie

    1. Mleko podgrzać i lekko spienić do temperatury około 65°C – 70°C.
    2. W podgrzanym mleku rozpuścić białą czekoladę.
    3. Przygotować podwójne espresso na bazie kawy NESCAFE bądź BUONDI.
    4. Do przygotowanej kawy dodajemy wcześniej podgrzane mleko z czekoladą.
    5. Wierzch kawy dekorujemy według uznania bitą śmietaną, piankami oraz startą ciemną czekoladą.