Klasyczne Frappe

Receptura na 1 porcję

    Składniki

    2 łyżeczki kawy NESCAFÉ Classic

    3-5 łyżeczki wody

    Mleko lub woda do wypełnienia

    Kostki lodu do wypełnienia

    Cukier lub miód według własnego uznania

    Słomka (papierowa, bambusowa lub metalowa)

     

    Sposób przygotowania

    1. Do wysokiej szklanki wsypać kawę rozpuszczalną NESCAFÉ Classic. 
    2. Następnie zalać wodą i dobrze wymieszać za pomocą spieniacza do mleka lub koktajli.
    3. Wypełnić wysoką szklankę kostkami lodu. Następnie lód zalać schłodzonym wcześniej mlekiem lub zimną wodą.
    4. Do tak przygotowanego napoju według uznania dodać cukier lub miód.

    Wskazówka baristy: Jeżeli nie posiadasz spieniacza do mleka lub koktajli kawę NESCAFÉ z dodaną wcześniej wodą możesz wymieszać w shaker’ze przez około 30 sekund. Pamiętaj, że dodany cukier lub miód możesz zastąpić syropem smakowym do kawy. Napój najlepiej podawać w wysokiej szklance wraz ze słomką (papierową, bambusową lub metalową).