Klasyczne Frappe

Receptura na 1 porcję

    Składniki

    • 2 łyżeczki kawy NESCAFÉ Classic
    • 3-5 łyżeczki wody
    • Mleko lub woda do wypełnienia
    • Kostki lodu do wypełnienia
    • Cukier lub miód według własnego uznania
    • Słomka (papierowa, bambusowa lub metalowa)

    Sposób przygotowania

    1. Do wysokiej szklanki wsypać kawę rozpuszczalną NESCAFÉ Classic. 
    2. Następnie zalać wodą i dobrze wymieszać za pomocą spieniacza do mleka lub koktajli.
    3. Wypełnić wysoką szklankę kostkami lodu. Następnie lód zalać schłodzonym wcześniej mlekiem lub zimną wodą.
    4. Do tak przygotowanego napoju według uznania dodać cukier lub miód.

    Wskazówka baristy: Jeżeli nie posiadasz spieniacza do mleka lub koktajli kawę NESCAFÉ z dodaną wcześniej wodą możesz wymieszać w shaker’ze przez około 30 sekund. Pamiętaj, że dodany cukier lub miód możesz zastąpić syropem smakowym do kawy. Napój najlepiej podawać w wysokiej szklance wraz ze słomką (papierową, bambusową lub metalową).