Krem z raków

    Składniki

    Consommé bulion w paście WINIARY0,02 kg
    Pulpa pomidorowa MAGGI0,7 kg
    Koncentrat fondu ze skorupiaków CHEF0,03 kg
    Koncentrat fondu rybnego CHEF0,03 kg
    Śmietanka 30%0,25 kg
    Szyjki rakowe obrane mrożone0,5 kg
    Koperek świeży0,1 kg
    Grzanki MAGGi0,2 kg

     

    Sposób przygotowania

    Consommé bulion w paście WINIARY rozprowadzić we wrzącej wodzie. Do przygotowanego wywaru wlewamy Pulpę pomidorową MAGGI, śmietankę oraz dodajemy Koncentrat fondu ze skorupiaków CHEF, Koncentrat fondu rybnego CHEF i gotujemy na „wolnym ogniu” przez 3-4 minuty. Na koniec zupę miksujemy i dodajemy sporo pokrojonego koperku, a tuż przed podaniem dodajemy rozmrożone szyjki rakowe a na wierzch posypujemy grzankami MAGGI.