Limonkowe Ceviche z turbota

    Składniki

    10 porcji

    • 500 g Fileta z turbota lub innej białej ryby
    • 10 g Soli
    • Marynata:
    • 40 g CHEF® SIGNATURE Pasty cytrynowej
    • 40 ml Wody
    • 40 ml Oliwy z oliwek
    • 40 g Dymki
    • 25 g Szalotki
    • 10 g Kolendry świeżej
    • 5 g Zielonego chilli (do smaku)

    Dekoracja:

    • 100 g Ikry z ryby (np. z łososia)
    • 100 g Zielonego chilli
    • 20 g Szczawiku
    • 20 g Kolendry
    • 100 g Sałaty typu „Mizuna”

    Sposób przygotowania

    • Natrzyj rybę dokładnie solą i pozostaw ją na 30 minut. Następnie pokrój ją na małe kawałki.
    • Wymieszaj pastę cytrynową CHEF® SIGNATURE, wodę, oliwę z oliwek, posiekane dymkę, szalotkę, zielone chili i świeżą kolendrę.
    • Marynuj posoloną rybę we wcześniej przygotowanej mieszance przez około 10 minut przed podaniem Ceviche.
    • Ułóż rybę na talerzu i udekoruj ziołami, ikrą z ryby i sałatą typu „Mizuna”.

    Wskazówka od szefa kuchni:

    • Ten przepis idealnie sprawdzi się dla każdej białej ryby, nie tylko turbota.