Limonkowe Ceviche z turbota

    Składniki

    10 porcji

     

    Fileta z turbota lub innej białej ryby

    500 g

    Soli

    10 g

     

    Marynata:

     

    CHEF® SIGNATURE Pasty cytrynowej

    40 g

    Wody

    40 ml

    Oliwy z oliwek

    40 ml

    Dymki

    40 g

    Szalotki

    25 g

    Kolendry świeżej

    10 g

    Zielonego chilli (do smaku)

    5 g

     

    Dekoracja:

    Ikry z ryby (np. z łososia)

    100 g

    Zielonego chilli

    100 g

    Szczawiku

    20 g

    Kolendry

    20 g

    Sałaty typu „Mizuna”

    100 g

    ​​​​

    Sposób przygotowania

    1. Natrzyj rybę dokładnie solą i pozostaw ją na 30 minut. Następnie pokrój ją na małe kawałki.
    2. Wymieszaj pastę cytrynową CHEF® SIGNATURE, wodę, oliwę z oliwek, posiekane dymkę, szalotkę, zielone chili i świeżą kolendrę.
    3. Marynuj posoloną rybę we wcześniej przygotowanej mieszance przez około 10 minut przed podaniem Ceviche.
    4. Ułóż rybę na talerzu i udekoruj ziołami, ikrą z ryby i sałatą typu „Mizuna”.

    Wskazówka od szefa kuchni:

    • Ten przepis idealnie sprawdzi się dla każdej białej ryby, nie tylko turbota.