Makaron ryżowy z GARDEN GOURMET® wegańskimi filecikami i mango

Receptura na 10 porcji

    Składniki

    Marynata:

    Zalewa do sushi

    400ml

    Sos sojowy Ponzu

    250ml

    Limonka

    1 szt.

    Czosnek

    2 ząbki

    Imbir

    30g

    Dymka

    30g

    Papryczka chili

    5g

    Świeża kolendra

    20g

    Olej sezamowy

    10ml

     

    Pozostałe składniki:

    GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki

    500g

    WINIARY® bulion warzywny odpowiedni dla wegetarian

    20g

    Makaron ryżowy (ugotowany)

    1000g

    Mango

    500g

    Cukinia

    200g

    Kiełki fasoli mung

    150g

    Cebula czerwona

    100g

    Orzeszki ziemne

    100g

    Świeża kolendra

    50g

    Sposób przygotowania

    Marynata:

    • Obrać czosnek i imbir, a następnie pokroić je w grube plastry.
    • Umyć dymkę oraz kolendrę.
    • Pokroić chili.
    • Sparzyć i dokładnie umyć limonkę. Pokroić ją w plasterki.
    • W misce wymieszać zalewę do sushi oraz sosu sojowego ponzu i dodać pozostałe przygotowane składniki.
    • Pozostawić na 4-5h, aby dodane składniki oddały swój smak.

     

    • Zagotować litr wody i dodać WINIARY® bulion warzywny odpowiedni dla wegetarian.
    • Do gotującej wody dodać zamrożone GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki i gotować około 5 minut. Następnie odcedzić.
    • Odlać około 150-200 ml zalewy do oddzielnej miski, a w pozostałej części zamarynować zaparzone GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki minimum przez 8h.

     

    • Obrać i pokroić mango oraz cebulę.
    • Umyć i pokroić cukinię.
    • Posiekać orzeszki ziemne i kolendrę.
    • Wymieszać makaron ryżowy z przygotowanymi dodatkami włącznie z kiełkami fasoli mung i pozostałą częścią marynaty.
    • Odcedzić GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki z marynaty i podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni.
    • Ułożyć makaron z dodatkami na talerzu, dodać podsmażone GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki i udekorować listkami świeżej kolendry.