

Składniki
Małże św. Jakuba (bez korala) | 20 sztuk |
Tłuszcz Combiflex Thomy | 50 ml |
Cukinia | 100 g |
Papryka czerwona świeża | 100 g |
Papryka żółta świeża | 80 g |
Bakłażan | 100 g |
Pulpa pomidorowa z ziołami Maggi | 70 g |
Oliwa z oliwek Pomace | 60 ml |
Cebula cukrowa | 50 g |
Listki świeżych ziół (tymianek, oregano, bazylia, natka) | |
Sól i czarny świeżo zmielony pieprz |
Sposób przygotowania
- Wszystkie warzywa (papryka, cukinia, bakłażan, cebula) kroimy w drobną kostkę
- Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wsypujemy kolejno: cebulę, paprykę, cukinię, bakłażan
- Smażymy nie dłużej jak 1 minutę po czym dodajemy Pulpę pomidorową z ziołami Maggi a tuż przed wyłożeniem na talerz doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy listki świeżych ziół
- Małże św. Jakuba nie solimy i smażymy na złoty kolor z dwóch stron na bardzo silnie rozgrzanej patelni z Tłuszczem Combiflex Thomy
- Centralnie na płaskim talerzu stawiamy dwie sztuki usmażonych małży św. Jakuba a wokół układamy mini ratatoull