Mix sałat z sosem jogurtowo czosnkowym

Receptura na 4 porcje

    Składniki

    • Mieszanka sałat                                                                          160 g
    • Olej                                                                                              2-3 łyżki
    • Sos czosnkowy WINIARY                                                           280 g (ok. 2 duże łyżki stołowe na porcję)
    • Jogurt naturalny                                                                           80 ml
    • Pomidory bez skóry i pestek pokrojone w kostkę                       100 g
    • Ogórek świeży ze skórką bez pestek pokrojony w kostkę           80 g
    • Filety z papryki czerwonej pokrojone w drobną kostkę               40 g
    • Marchew pokrojona w bardzo cienkie słupki                              60 g
    • Jabłko obrane i pokrojone w bardzo cienkie słupki                     80 g
    • Krutony                                                                                       160 g
    • Mieszanka świeżych ziół pokrojona drobno (minimum 3)          3-4 łyżki

    Sposób przygotowania

    • Sos czosnkowy WINIARY mieszamy z jogurtem naturalnym i dzielimy go na dwie równe części.
    • Jedną połowę Sosu czosnkowego WINIARY mieszamy z jogurtem z pokrojonymi drobno ziołami, a drugą pozostawiamy.
    • Porwaną na mniejsze kawałki mieszankę sałat mieszamy z olejem oraz z marchewką i jabłkiem.
    • Na płaski talerz wysmarowany dwoma Sosami, jednym ziołowym a drugi naturalnym układamy mieszankę sałat.
    • Całość posypujemy pomidorami, ogórkami, czerwoną papryką i krutonami (grzankami).