Orientalny dip BBQ

Receptura na 10 porcji po 100 g

    Składniki

    • Imbir świeży 150 g
    • Oliwa z oliwek 50 ml
    • Jogurt naturalny bez cukru – gęsty 300 g
    • Czosnek 120 g
    • Pasta Harissa 50 g
    • Kolendra świeża 50 g
    • WINIARY Sos BBQ 400 g

    Sposób przygotowania

    • Imbir i czosnek po obraniu kroimy w bardzo drobną kostkę (nie ścieramy na tarce i nie przeciskamy przez praskę).
    • Tak przygotowany imbir i czosnek przesmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek i pozostawiamy do przestygnięcia.
    • Jogurt mieszamy bardzo dokładnie z Sosem BBQ WINIARY i pastą Harissa.
    • Pod koniec mieszania dodajemy przestudzony imbir i czosnek oraz drobno pokrojoną kolendrę.

      Dip podajemy do grillowanego drobiu, warzyw lub ryb.