

Składniki
Serek wędzony tofu | 10 plastrów |
Marynata do tofu: | |
WINIARY Bulion warzywny odpowiedni dla wegetarian | 80g |
MAGGI Sos Sojowy | 100ml |
Sok z limonki lub cytryny | 30ml |
Cukier lub miód | 20g |
Panierka Panko | 200g |
Mąka pszenna | 100g |
Jajko | 1szt. |
Tłuszcz THOMY Combiflex | |
Sałatka: | |
Mieszanka sałat | 60g |
Szpinak świeży | 60g |
Marchewka pokrojona w julienne | 60g |
Cebula pokrojona w cienkie piórka | 1 szt. |
Mandarynki filetowane | 200g |
Dresing do sałaty: | |
Sok z filetowania mandarynek | 50ml |
MAGGI Sos Sojowy | 30ml |
Ocet ryżowy | 15ml |
Miód | 10g |
Olej sezamowy | 50ml |
Olej rzepakowy | 50ml |
|
|
Prażone ziarna sezamu | |
Listki świeżych ziół |
Sposób przygotowania
Sposób przygotowania:
- Plastry wędzonego tofu zalewamy mieszanką przygotowaną wcześniej z soku z limonki lub z cytryny, cukru, WINIARY Bulionu warzywnego odpowiedniego dla wegetarian i MAGGI Sosu Sojowego. Całość marynujemy przez około dwie/trzy godziny.
- Zamarynowane plastry wędzonego tofu panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i panierce Panko. Następnie smażymy je na rozgrzanym wcześniej tłuszczu THOMY Combiflex na złoty kolorz dwóch stron.
Sposób podania:
- Usmażone plastry wędzonego tofu podajemy z sałatą, z dodatkiem mandarynek i dresingiem przygotowanym na bazie soku z filetowanych mandarynek, MAGGI Sosu Sojowego, octu ryżowego, miodu, oleju sezamowego oraz oleju rzepakowego.
- Całość posypujemy prażonym ziarnem sezamu i listkami świeżych ziół.