Panini z grillowaną kiełbaską chorizo, szpinakiem i serem owczym

Receptura na 10 porcji

    Sładniki

    Bułki typu panini                             

    10 szt.

    Kiełbaska chorizo                             

    1000 g

    Szpinak świeży                      

    30 g

    Sałata rukola                              

    20 g

    Ser owczy                              

    300 g

    WINIARY Ketchup                           

    250 g

    Chilli czerwone świeże niezbyt ostre                  

    1 szt.

    Sposób przygotowania

    1. Kiełbaskę chorizo przekroić wzdłuż na dwie części. Jeżeli jest to konieczne pokroić na kawałki o długości nie mniejszej, jak długość bułki panini. Każdy część kiełbasy chorizo zgrillować z dwóch stron. 
    2. Bułkę panini przekroić wzdłuż i zgrillować z dwóch stron.Na grillowany spód bułki typu panini ułożyć mieszankę listków szpinaku i rucolli oraz pokrojone w cienkie krążki papryczki chilli.
    3. Na szpinak z rucollą położyć dwa kawałki zgrillowanej wcześniej kiełabsy chorizo. Następnie całość posypać startym lub pokruszonym serem owczym.
    4. Całość udekorować WINIARY ketchupem i przykryć wierzchnią częścią bułki panini.