ˮPULLED PORKˮ burger wieprzowy z pastą z czarnym czosnkiem i frytkami

    Składniki

    10 porcji

    • 10 sztuk Bułek do hamburgera
    • 1700 g Karkówki wieprzowej b/k
    • 20 cienkich Boczku wędzonego b/ż
    • plasterków
    • 2-3 sztuki Cebuli cukrowej
    • 150 g CHEF® SIGNATURE Przyprawy w paście
    • z czarnym czosnkiem
    • 100 g WINIARY Sosu BBQ
    • 100 ml THOMY Combiflex tłuszczu
    • 400 g WINIARY Majonezu Dekoracyjnego
    • 100 ml Śmietanki 30%
    • 40 g CHEF® SIGNATURE Przyprawy w paście
    • z czarnym czosnkiem
    • Usmażone frytki
    • Sól

    Sposób przygotowania

    • Sól, pieprz oraz majeranek wymieszaj z tłuszczem THOMY Combliflex i natrzyj nimi karkówkę.
    • Tak zamarynowane mięso wstaw do lodówki na minimum 6-8 godzin.
    • Zamarynowane mięso wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 135ºC i wbij sondę nastawioną na temp. 85ºC.
    • Po upieczeniu mięso rozdrobnij widelcem na mniejsze kawałki i wymieszaj z WINIARY Sosem BBQ.
    • Plastry boczku pokrój w dość szerokie paski i podsmaż na suchej patelni lub zapiecz w salamandrze.
    • Przecięte w poprzek bułki do hamburgera zapiecz w salamandrze.
    • Spodnią zapieczoną część bułki posmaruj CHEF® SIGNATURE Przyprawą w paście z czarnym czosnkiem.
    • Na posmarowaną bułkę ułóż upieczone mięso oraz przesmażony boczek i pokrojoną w „piórka” cebulę.
    • WINIARY Majonez Dekoracyjny wymieszaj ze śmietanką i CHEF® SIGNATURE Pastą z czarnego czosnku.
    • Sos podaj z frytkami i wcześniej przygotowanym burgerem.