Ryż z mango

Receptura na 4 porcje Autor : Jerzy Pasikowski

    Składniki

    150 g ryżu do risotto

    800 ml mleka 2%

    100 g NESTLÉ Docello Panna Cotta

    1-2 szt. świeżego mango (spore)

    4-6 szt. gwiazdek anyżu

    60 g miodu

    60 ml jogurtu naturalnego

    60 g wiórków kokosowych

    Świeża mięta (do dekoracji)

    Sposób przygotowania

    1. Ryż ugotuj z mlekiem na bardzo wolnym ogniu, pamiętając, aby, co chwilę dokładnie wymieszać. Przez cały czas kontroluj, czy ryż nie przywiera do dna rondelka. W trakcie gotowania dodaj gwiazdki anyżu, a pod koniec gotowania połowę miodu.
    2.  Drugą połowę miodu wlej na patelnię i przesmaż na nim świeże mango pokrojone w kostkę.
    3.  Jogurt naturalny wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Ugotowany ryż wymieszaj z NESTLÉ Docello Panna Cotta oraz z kokosowym jogurte
    4.  Przełóż do szklanego naczynia wyłożonego ciepłym mango z miodem. Tak przygotowany deser udekoruj świeżą miętą i owocami.

    Produkty wykorzystane w przepisie