

Składniki
Papryka świeża zielona | 300 g |
Papryka świeża żółta | 300 g |
Papryka świeża czerwona | 300 g |
Cukinia zielona | 300 g |
Cukinia żółta | 200 g |
Bakłażan | 300 g |
Cebula czerwona | 200 g |
Tłuszcz THOMY Combiflex | 100 ml |
Natka pietruszki i/lub szczypiorek i/lub koperek |
|
Ser korociński | 1500 g |
Sałata rzymska | 20-30 listków |
Bagietka | 1 szt. |
WINIARY Sos czosnkowy | 500 g |
Sposób przygotowania
- Wszystkie papryki wyfiletować, cukinię, bakłażana i cebulę pokroić w grube plasterki.
- Wszystkie warzywa skropić tłuszczem THOMY Combiflex i zgrillować z dwóch stron ewentualnie podsmażyć na patelni.
- Ser koryciński podzielić/poszarpać na spore kawałki (około 2-3 centymetry).
- Bagietkę pokroić na kromki o grubości 1 centymetra i zgrillować z dwóch stron.
- Wszystkie warzywa wymieszać razem dodając pokrojonych dość grubo ziół oraz pod koniec mieszania pokrojony lub poszarpany ser koryciński.
- Tak przygotowaną sałatkę ułożyć na liściach sałaty, a obok poustawiać grzanki.
- Podawać z WINIARY Sosem czosnkowym podanym oddzielnie w małym naczynku lub bezpośrednio polaną po wierzchu sałatki WINIARY Sosem czosnkowym.