Sałatka warzywna z serem korycińskim i grzankami

Receptura na 10 porcji

    Składniki

    Papryka świeża zielona

    300 g

    Papryka świeża żółta

    300 g

    Papryka świeża czerwona

    300 g

    Cukinia zielona

    300 g

    Cukinia żółta

    200 g

    Bakłażan

    300 g

    Cebula czerwona

    200 g

    Tłuszcz THOMY Combiflex

    100 ml

    Natka pietruszki i/lub szczypiorek i/lub koperek

     

    Ser korociński

    1500 g

    Sałata rzymska

    20-30 listków

    Bagietka

    1 szt.

    WINIARY Sos czosnkowy

    500 g

    Sposób przygotowania

    1. Wszystkie papryki wyfiletować, cukinię, bakłażana i cebulę pokroić w grube plasterki.
    2. Wszystkie warzywa skropić tłuszczem THOMY Combiflex i zgrillować z dwóch stron ewentualnie podsmażyć na patelni.
    3. Ser koryciński podzielić/poszarpać na spore kawałki (około 2-3 centymetry).
    4. Bagietkę pokroić na kromki o grubości 1 centymetra i zgrillować z dwóch stron.
       
    5. Wszystkie warzywa wymieszać razem dodając pokrojonych dość grubo ziół oraz pod koniec mieszania pokrojony lub poszarpany ser koryciński.
    6. Tak przygotowaną sałatkę ułożyć na liściach sałaty, a obok poustawiać grzanki.
    7. Podawać z WINIARY Sosem czosnkowym podanym oddzielnie w małym naczynku lub bezpośrednio polaną po wierzchu sałatki WINIARY Sosem czosnkowym.