

Składniki
Mięso wołowe b/k (rostbef lub polędwica) 1700 g |
Cebula 300 g |
Pieczarki (możliwie, jak najmniejsze) 500 g |
Tłuszcz THOMY Combiflex 80 ml |
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz |
WINIARY Sos BBQ |
Sposób przygotowania
- Mięso wołowe kroimy w cienkie paski o długości nie krótszej jak 5 centymetrów.
- Mięso przesmażamy na bardzo rozgrzanym tłuszczu THOMY Combiflex tak, aby było surowe w środku.
- Pod koniec smażenia mięso solimy i posypujemy pieprzem.
- Na patelni po smażeniu mięsa smażymy umyte i osuszone pieczarki na złoty kolor (jeżeli pieczarki są duże, kroimy je w „czosnek”).
- Usmażone pieczarki przekładamy do przesmażonego mięsa, a na patelni po ich smażeniu smażymy cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
- Gdy cebula nabierze złocistego koloru, dolewamy WINIARY Sos BBQ.
- Całość delikatnie mieszamy i po podgrzaniu podajemy z kluseczkami kładzionymi lub makaronem, ewentualnie z pieczywem.