Tatar wołowy na pumperniklu z cebulką marynowaną i korniszonkami

Receptura na 10 porcji

    Składniki

    Wołowina z udźca b/k lub polędwica wołowa              

    800 g

    Olej słonecznikowy                       

    20 ml

    Sól i czarny świeżo zmielony pieprz

     

    Pumpernikiel                                  

    10 kromek

    Cebulka perłowa marynowana

    250 g

    Korniszonki                                   

    250 g

    WINIARY musztarda                              

    250 g

    Sposób przygotowania

    1. Wyluzowaną wołowinę posiekać bardzo drobno. Pod koniec siekania skropić olejem i doprawić do smaku solą oraz czarnym świeżo zmielonym pieprzem.
    2. Z kromki pumpernikla wykroić cztery krążki, które należy posmarować WINIARY musztardą, a na nią ustawić uformowany tatar.
    3. Tatar po wierzchu ponownie posmarować WINIARY musztardą, a obok dodać pokrojone w plasterki korniszonki i cebulki marynowane przekrojone wzdłuż i rozdzielone na pojedyncze warstwy.