Tatar ze śledzi z marynowanymi filetami śledziowymi

    Składniki

     

    Filety śledziowe solone300 g
    Filety śledziowe marynowane10 sztuk
    Szalotki100 g
    Ogórki konserwowe80 g
    Papryka czerwona konserwowa80 g
    Jajko ugotowane na twardo1 sztuka
    Natka pietruszki1/2 pęczka
    Majonez dekoracyjny Winiary20 g

     

    Sposób przygotowania

    • Obrane szalotki kroimy w drobną kostkę
    • Ogórki konserwowe i paprykę konserwową kroimy w drobną kotkę podobnie jak filety śledziowe
    • Ogórki, paprykę, szalotki oraz posiekane jajko ugotowane na twardo i natkę pietruszki mieszamy z Majonezem delikatnym Winiary a na koniec dodajemy filety śledziowe pokrojone w drobną kostkę
    • Na uformowaną „sałatkę” śledziową kładziemy filet z marynowanego śledzi i dekorujemy marynatami oraz świeżymi ziołami