Tofu ze smażoną kapustą kimchi

Przepis na 4 porcje

    Składniki

    • 120 g kimchi (przepis poniżej)
    • 12-16 cienkich plasterków schabu wieprzowego b/k
    • 2 ząbki czosnku
    • 15 g brązowego cukru trzcinowego
    • 50 ml oleju ryżowego lub rzepakowego
    • 80 g prażonego sezamu jasnego
    • 10 ml oleju sezamowego
    • 400 g Tofu
    • 10-15 ml MAGGI Sos Sojowy

    Sposób przygotowania

    1. Na bardzo gorącym oleju ryżowym smażymy schab pokrojony w bardzo cienkie plasterki.
    2. W trakcie smażenia dodajemy drobno pokrojony czosnek. Schab smażymy z dwóch stron na złoty kolor, posypując niewielką ilością cukru trzcinowego.
    3. Pod koniec smażenia posypujemy prażonym sezamem i skrapiamy olejem sezamowym oraz MAGGI Sosem Sojowym.
    4. Na patelni po smażeniu schabu, przesmażamy serek tofu pokrojony w plastry nie grubsze niż 1 centymetr.
    5. Tuż przed podaniem, przesmażamy kimchi na oddzielnej patelni.
    6. Na talerzu układamy usmażony schab, obok serek tofu i ciepłą kapustę kimchi.