Tofu ze smażoną kapustą kimchi

Przepis na 4 porcje

    Składniki

    120 g kimchi (przepis poniżej)

    12-16 cienkich plasterków schabu wieprzowego b/k

    2 ząbki czosnku

    15 g brązowego cukru trzcinowego

    50 ml oleju ryżowego lub rzepakowego

    80 g prażonego sezamu jasnego

    10 ml oleju sezamowego

    400 g Tofu

    10-15 ml MAGGI Sos Sojowy

    Sposób przygotowania

    1. Na bardzo gorącym oleju ryżowym smażymy schab pokrojony w bardzo cienkie plasterki.
    2. W trakcie smażenia dodajemy drobno pokrojony czosnek. Schab smażymy z dwóch stron na złoty kolor, posypując niewielką ilością cukru trzcinowego.
    3. Pod koniec smażenia posypujemy prażonym sezamem i skrapiamy olejem sezamowym oraz MAGGI Sosem Sojowym.
    4. Na patelni po smażeniu schabu, przesmażamy serek tofu pokrojony w plastry nie grubsze niż 1 centymetr.
    5. Tuż przed podaniem, przesmażamy kimchi na oddzielnej patelni.
    6. Na talerzu układamy usmażony schab, obok serek tofu i ciepłą kapustę kimchi.