Tortilla z wędzonym kurczakiem i sosem czosnkowym z owocami

Receptura na 4 porcje

    Składniki

    Placek tortilla ø25 cm

    4 sztuki

    Filety z wędzonego kurczaka

    24 plasterków

    Ananas w plastrach grillowany

    2 plastry

    Mango świeże pokrojone w julienne

    1 niezbyt duża sztuka

    Gruszka pokrojona w plastry i zgrillowana

    2 sztuki

    Papryka czerwona grillowana

    filet 2 sztuki

    Jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki

    Sos czosnkowy WINIARY

    280 g (ok. 2 duże łyżki stołowe na porcję)

    Sałata Masłowa

    4 liście

    Kolendra świeża

    ½ pęczka

    Sposób przygotowania

    1. Na placek tortilli układamy liść sałaty na który rozsmarowujemy suto Sos czosnkowy WINIARY.
    2. Sos czosnkowy WINIARY posypujemy pokrojoną kolendrą.
    3. Na tak przygotowany placek układamy na przemian wszystkie pozostałe produkty pokrojone w mniejsze kawałki wraz z jajkiem pokrojonym w cienkie cząstki lub w plasterki.
    4. Całość ściśle zawijamy tak aby składniki tortilli nie wypadały.
    5. UWAGA! – jeżeli tortille chcemy podać na talerzu to możemy ją zawinąć w formę rożka tak aby widoczne były jej wszystkie składniki.