Tortilla z wędzonym kurczakiem i sosem czosnkowym z owocami

Receptura na 4 porcje

Składniki

  • Placek tortilla ø25 cm                                                   4 sztuki
  • Filety z wędzonego kurczaka                                        24 plasterków
  • Ananas w plastrach grillowany                                      2 plastry
  • Mango świeże pokrojone w julienne                               1 niezbyt duża sztuka
  • Gruszka pokrojona w plastry i zgrillowana                      2 sztuki
  • Papryka czerwona grillowana – filet                              2 sztuki
  • Jajko ugotowane na twardo                                          2 sztuki
  • Sos czosnkowy WINIARY                                             280 g (ok. 2 duże łyżki stołowe na porcję)
  • Sałata Masłowa                                                           4 liście
  • Kolendra świeża                                                          ½ pęczka

Sposób przygotowania

  • Na placek tortilli układamy liść sałaty na który rozsmarowujemy suto Sos czosnkowy WINIARY.
  • Sos czosnkowy WINIARY posypujemy pokrojoną kolendrą.
  • Na tak przygotowany placek układamy na przemian wszystkie pozostałe produkty pokrojone w mniejsze kawałki wraz z jajkiem pokrojonym w cienkie cząstki lub w plasterki.
  • Całość ściśle zawijamy tak aby składniki tortilli nie wypadały.
  • UWAGA! – jeżeli tortille chcemy podać na talerzu to możemy ją zawinąć w formę rożka tak aby widoczne były jej wszystkie składniki.