Tortilla z wędzonym kurczakiem i sosem czosnkowym z owocami

Receptura na 4 porcje

    Składniki

    • Placek tortilla ø25 cm                                                   4 sztuki
    • Filety z wędzonego kurczaka                                        24 plasterków
    • Ananas w plastrach grillowany                                      2 plastry
    • Mango świeże pokrojone w julienne                               1 niezbyt duża sztuka
    • Gruszka pokrojona w plastry i zgrillowana                      2 sztuki
    • Papryka czerwona grillowana – filet                              2 sztuki
    • Jajko ugotowane na twardo                                          2 sztuki
    • Sos czosnkowy WINIARY                                             280 g (ok. 2 duże łyżki stołowe na porcję)
    • Sałata Masłowa                                                           4 liście
    • Kolendra świeża                                                          ½ pęczka

    Sposób przygotowania

    • Na placek tortilli układamy liść sałaty na który rozsmarowujemy suto Sos czosnkowy WINIARY.
    • Sos czosnkowy WINIARY posypujemy pokrojoną kolendrą.
    • Na tak przygotowany placek układamy na przemian wszystkie pozostałe produkty pokrojone w mniejsze kawałki wraz z jajkiem pokrojonym w cienkie cząstki lub w plasterki.
    • Całość ściśle zawijamy tak aby składniki tortilli nie wypadały.
    • UWAGA! – jeżeli tortille chcemy podać na talerzu to możemy ją zawinąć w formę rożka tak aby widoczne były jej wszystkie składniki.