Tropikalne, zielone Smoothie

    Składniki

    300 ml mleka, 2% tłuszczu

    200 g liści jarmużu, bez łodyżek, drobno posiekanego

    240 g banana, pokrojonego w kawałki

    200 g ananasa, pokrojonego w kawałki 

    100 g mango, pokrojonego w kawałki 

    Sposób przygotowania

    1. Wlej mleko do blendera. 
    2. Dodaj pokrojone owoce – banana, mango, ananasa oraz drobno posiekane liście jarmużu.
    3. Blenduj wszystkie składniki na wysokich obrotach przynajmniej przez 1 minutę lub do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. 
    4. Rozlej do szklanek i podawaj ze słomką. Gotowe!

    Wartość odżywcza

    Wartość odżywcza

     

    W 100 g

    W porcji 250 g

    Wartość energetyczna (Kcal)

    39,0

    97,0

    Wartość energetyczna (KJ) 

    176,0

    439,0

    Białko (g)

    1,33,0

    Tłuszcz (g)

    0,51,0

    Węglowodany (g)

    9,223,0

    W tym cukry (g)

    6,717,0

    Kwasy tłuszczowe nasycone (g)

    0,31,0

    Błonnik (g)

    1,02,0

    Sód (mg)

    10,426,0