Wegańskie fileciki z bulionem à la ramen

Składniki na 5 porcji

    Składniki

    Garden Gourmet wegańskie fileciki

    200 g

    Makaron Udon 

    150 g

    Winiary bulion warzywny

    1,5 l

    Sos sojowy-grzybowy

    100 ml

    Anyż

    2 gwiazdki

    Cynamon (kora) 

    15 g

    Szczypior z dymki

    1 pęczek

    Trawa cytrynowa 

    1 szt

    Papryczka chilli

    1 szt. (ok. 20 g)

    Olej sezamowy 

    30 ml

    Czosnek

    15 g

    Sok oraz skórka z połowy limonki

     

    Kapusta pak choi 

    100 g

    Marchewka

    100 g

    Papryka kolorowa

    100 g

    Por 

    50 g

    Grzybki shimeji 

    100 g

    Sposób przygotowania

    1. W garnku połącz ze sobą WINIARY BULION WARZYWNY, sos sojowo-grzybowy, skórkę oraz sok z limonki.
    2. Dodaj przyprawy: cynamon, anyż, rozbitą trawę cytrynową, olej sezamowy, czosnek pokrojony w płatki, całość gotuj na wolnym ogniu przez ok. 15-20 min.
    3.  Zaromatyzowany bulion przecedź, dodaj pokrojone w plasterki chilli, rozmrożone GARDEN GOURMET WEGAŃSKIE FILECIKI, całość gotuj jeszcze przez ok. 5 min, aby GARDEN GOURMET WEGAŃSKIE FILECIKI nabrały aromatu z bulionu.
    4. Marchewkę, paprykę oraz pora pokrój w cienkie słupki, pak choi pod skosem na cienkie paski (liście odłóż i dodaj do smażenia w ostatnim etapie), oczyszczone grzybki shimeji pozostaw w całości.
    5. Warzywa oraz grzyby smaż al dente, zaczynając od najtwardszych, całość przez ok. 2–3 min.

    Sposób podania

    W miseczce ułóż ugotowany makaron, zalej aromatycznym bulionem wraz z GARDEN GOURMET WEGAŃSKIMI FILECIKAMI, całość uzupełnij podsmażonymi delikatnie chrupiącymi warzywami, posyp po wierzchu szczypiorem z dymki.