Wegańskie pulpeciki w sosie pomidorowym ze spaghetti

Składniki na 5 porcji

    Składniki

    GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki

    400g

    MAGGI Pulpa pomidorowa

    600g

    Czosnek

    20g

    Cebula

    50g

    CHEF SIGINATURE Redukcja białego wina w paście

    30g

    Bulion warzywny

    400ml

    Papryka słodka

    2g

    Bazylia świeża

    1 pęczek

    Cukier

    10g

    Oliwa z oliwek

    50ml

    Papryczka Chilli

    ½ szt.

    Sól

    400g

    Makaron typu Spaghetti

     

     

    Sposób przygotowania

    1. GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki rozmrażamy w warunkach chłodniczych.
    2. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy posiekany czosnek. Całość smażymy jeszcze przez chwilę.
    3. Dodajemy MAGGI Pulpę pomidorową, bulion warzywny, CHEF Signature Redukcję białego wina i posiekane drobno Chilli. Dusimy przez około 15 minut, a następnie blenderujemy na gładką masę. Nasze danie doprawiamy solą, cukrem i papryką słodką. Do tak przygotowanego sosu dodajemy rozmrożone GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki. Całość jeszcze dusimy przez około 4-5 minut regulując gęstość sosu bulionem warzywnym. Do gorącego sosu dodajemy ugotowany makaron typu Spaghetti na sposób al’dente (nieprzelany wodą), całość mieszamy.
    4. Gotowe danie dekorujemy listkami świeżej bazylii i serwujemy.