Wołowina z czerwonym winem, zieloną fasolką, szalotkami i frytkami

    Składniki

    10 porcji

    • 2600 g Wołowiny z kością
    • Wywar na bazie czerwonego wina:
    • 800 ml CHEF® Demi Glace w płynie
    • 50 g CHEF® SIGNATURE Redukcja czerwonego wina
    • i wina Porto w paście
    • 40 g Masła
    • 3g Soli
    • 1 g Pieprzu
    • Dekoracja:
    • 400 g Małych pomidoków na gałązce
    • 400 g Zielonej fasolki
    • 50 g Szalotek
    • 30 g Masła
    • 1000 g Frytek’

    Sposób przygotowania

    • Upiecz wołowinę w temperaturze 180°C przez około 2-3 godziny.
    • Pomidory umyj, oprósz niewielka ilością soli i podpiecz je przez chwilę w piekarniku dla zintensyfikowania aromatu. Całość posyp odrobiną soli.
    • W międzyczasie zredukuj CHEF® Demi Glace o 20% razem z pastą CHEF® SIGNATURE Redukcja czerwonego wina i wina Porto w paście. Następnie dodaj masło i całość dopraw solą i pieprzem.
    • Zieloną fasolkę zblanszuj, dodaj masło i na koniec szalotki.
    • Na koniec usmaż frytki i wyserwuj danie.

    Wskazówka od szefa kuchni:

    • Serwuj pojedynczy stek, zamiast całej pieczeni.