Zupa z raków na sposób polski

Receptura na 10 porcji. Przepis doskonale sprawdzi się w rozwiązaniu Take Away i Delivery.

    Składniki

    CHEF Fond w płynie ze skorupiaków

    700 ml

    CHEF Fond rybny w paście   

    60 g

    WINIARY Consommé bulion w paście  

    40 g

    MAGGI Pulpa pomidorowa

    700 g

    Śmietanka 30%     

    400 ml

    Woda

    1000 ml

    Koperek

    1 pęczek

    Szczypta cukru

     

    Sparzone szyjki rakowe 

    500 g

    Krutony lub grzanki z kromek bagietki

     

     

    Sposób przygotowania

    1. Wszystkie podstawowe składniki zupy wlewamy do garnka jednocześnie, czyli: wodę, CHEF Fond w płynie ze skorupiaków, MAGGI Pulpę pomidorową, śmietankę, a następnie dokładamy WINIARY Consommé bulion w paście i CHEF Fond rybny w paście.
    2. Całość mieszamy, stawiamy na rozgrzaną płytę i gotujemy nie dłużej jak 2-3 minuty.
    3. Jeżeli jest taka konieczność, to doprawiamy szczyptą cukru do smaku.
    4. Tak przygotowaną zupę podajemy ze sparzonymi szyjkami rakowymi i krutonami lub grzankami przygotowanymi wcześniej z kromek bagietki.