
WINIARY
Produkty pod marką WINIARY to doskonałe połączenie tradycyjnego, polskiego smaku z innowacyjnością i nowoczesnością. Nasze zupy, buliony, sosy, przyprawy i desery są znane i cenione na polskim rynku od ponad 60 lat.
Przeczytaj więcej
Budyń o smaku czekoladowym z cukrem marki Winiary jest niezbędnym produktem - nie tylko w cukierniach, ale także w kuchni każdego amatora słodkości. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju deserów: lodów, ciast i kremów
Budyń czekoladowy ma szerokie zastosowanie w wyrobach cukierniczych. Stanowi też idealny deser sam w sobie. Można go wykorzystać np. do ciasta czekoladowego. Najczęściej dodaje się go na koniec po wymieszaniu wszystkich innych składników. Z budyniu czekoladowego można również zrobić wspaniały krem. Wystarczy wymieszać go z mlekiem i mąką. Dzięki najwyższej jakości składowi budyniu czekoladowego Winiary, nada on każdemu deserowi idealny smak.
Składniki: skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty.
DOZOWANIE | ILOŚĆ PORCJI | |
Ilość w g | Woda w l | Po 125 ml |
120 | 1 | 8 |
1300 | 11 | 88 |
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu*
Wartość energetyczna | 393 kJ / 93 kcal |
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) | 2,1 g (1,2 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 14,7 g (9,4 g) |
Błonnik | 0,4 g |
Białko | 3,7 g |
Sól | 0,11 g |
*z mlekiem o zawartości 2% tluszczu.
1. Zawartość opakowania rozprowadzić w 2,0 litrach zimnego mleka. Zagotować dodatkowe 9,0 litrów mleka.
2. Rozmieszany budyń wlać do gotującego się mleka i gotować jeszcze około 0,5 minuty, ciągle mieszając.
Wydajność: 11 l
Warto zapamiętać:
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY to idealny dodatek do kremów, eklerek, ptysi i karpatek.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.