WINIARY

WINIARY BUDYŃ O SMAKU CZEKOLADOWYM Z CUKREM 1,3 KG

Budyń o smaku czekoladowym z cukrem marki Winiary jest niezbędnym produktem - nie tylko w cukierniach, ale także w kuchni każdego amatora słodkości. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju deserów: lodów, ciast i kremów

Do czego można wykorzystać budyń o smaku czekoladowym Winiary

Budyń czekoladowy ma szerokie zastosowanie w wyrobach cukierniczych. Stanowi też idealny deser sam w sobie. Można go wykorzystać np. do ciasta czekoladowego. Najczęściej dodaje się go na koniec po wymieszaniu wszystkich innych składników. Z budyniu czekoladowego można również zrobić wspaniały krem. Wystarczy wymieszać go z mlekiem i mąką. Dzięki najwyższej jakości składowi budyniu czekoladowego Winiary, nada on każdemu deserowi idealny smak.

Skladniki

Skład budyniu o smaku czekoladowym Winiary

Składniki: skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty.

Dozowanie

DOZOWANIE ILOŚĆ PORCJI
Ilość w gWoda w lPo 125 ml
12018
13001188

 

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu*

Wartość energetyczna393 kJ / 93 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)2,1 g (1,2 g)
Węglowodany (w tym cukry)14,7 g (9,4 g)
Błonnik0,4 g
Białko3,7 g
Sól0,11 g

*z mlekiem o zawartości 2% tluszczu.

Sposób przygotowania

1. Zawartość opakowania rozprowadzić w 2,0 litrach zimnego mleka. Zagotować dodatkowe 9,0 litrów mleka.

2. Rozmieszany budyń wlać do gotującego się mleka i gotować jeszcze około 0,5 minuty, ciągle mieszając.

Wydajność: 11 l

Warto zapamiętać:
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY to idealny dodatek do kremów, eklerek, ptysi i karpatek.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.