WINIARY

WINIARY BULION DROBIOWY NA BAZIE WOLNO GOTOWANEGO WYWARU 485 ML

Opis

Nowy pasteryzowany Bulion drobiowy WINIARY to gęsty i esencjonalny bulion o półpłynnej konsystencji, którym doskonale podkreślisz smak serwowanych potraw w swojej restauracji. Opracowana receptura na bazie wolno gotowanego wywaru z kurczaka gwarantuje doskonały smak oraz niepowtarzalny aromat Twoim kreacjom kulinarnym. Jednocześnie naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość tego produktu. Wykorzystasz go zarówno do pogłębienia i nadania wyjątkowego smaku w swoich kreacjach kulinarnych oraz jako bazę do zup lub sosów. Pasteryzowany bulion drobiowy WINIARY dostępny jest w wygodnym do dozowania, szklanym opakowaniu, przyjaznym dla środowiska, a jego wydajność stanowi 13 L.

  • Unikalna receptura przygotowana na bazie wolno-gotowanego bulionu,
  • Produkty te zachowują trwałość dzięki naturalnemu procesowi pasteryzacji,
  • Gęsta, półpłynna konsystencja - łatwa w użyciu , doskonała nie tylko do zup, ale również do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako bazę do zup lub sosów - jedyny produkt o takiej konsystencji na polskim rynku!
  • Wysoka wydajność (wydajność produktu:13 L)
  • 12 miesięczna data przydatności do spożycia
  • Opakowanie: szklany słoik 485ml Glass Jar – przyjazny dla środowiska

Dozowanie

45 g1 l wody5 porcji / 200 ml
225 g5 l wody25 porcji / 200 ml

 

Składniki

Składniki: baza bulionu drobiowego 69,3% (woda, sól, tłuszcz drobiowy 6,3%, ekstrakt drożdży, zagęszczony wywar drobiowy 2,8%, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny), woda cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą, selerem), kurkuma.

Może zawierać mleko.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 ml

Wartość energetyczna23 kJ / 6 kcal
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone)0,3 g (0,1 g)
Węglowodany (w tym cukry)0,5 g (0,4 g)
Błonnik0,0 g
Białko0,2 g
Sól0,76 g

 

Sposób przygotowania

3 łyżki (45g)  wymieszaj 1 litrze wrzącej wody.

Ponownie zagotuj.