

Opis
Nowy pasteryzowany Bulion warzywny WINIARY to gęsty i esencjonalny bulion o półpłynnej konsystencji, którym doskonale podkreślisz smak potraw w swoim menu. Unikalna receptura na bazie włoszczyzny gwarantuje doskonały smak i aromat, a naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość – za to polubisz nasz nowy produkt, a Twoi goście pokochają nowe dania w Twojej restauracji opracowane na jego bazie. Wykorzystasz go przede wszystkim do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako bazę do zup lub sosów. Pasteryzowany bulion warzywny WINIARY dostępny jest w wygodnym do dozowania, szklanym opakowaniu przyjaznym dla środowiska, a jego wydajność stanowi 13 L. Zgodnie z obecnymi trendami żywieniowymi produkt jest odpowiedni dla wegetarian.
- Unikalna receptura przygotowana na bazie wolno-gotowanego bulionu,
- Produkty te zachowują trwałość dzięki naturalnemu procesowi pasteryzacji,
- Gęsta, półpłynna konsystencja - łatwa w użyciu , doskonała nie tylko do zup, ale również do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako bazę do zup lub sosów - jedyny produkt o takiej konsystencji na polskim rynku!
- Produkt odpowiedni dla Wegetarian (WINIARY BULION WARZYWNY)
- Wysoka wydajność (wydajność produktu:13 L)
- 12 miesięczna data przydatności do spożycia
- Opakowanie: szklany słoik 485ml Glass Jar – przyjazny dla środowiska
Dozowanie
45 g | 1 l wody | 5 porcji / 200 ml |
225 g | 5 l wody | 25 porcji / 200 ml |
Składniki
Składniki: baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń selera), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą, selerem), kurkuma.
Może zawierać mleko.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 ml
Wartość energetyczna | 19 kJ / 5 kcal |
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,1 g (0,0 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 0,6 g (0,4 g) |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0,77 g |
Sposób przygotowania
3 łyżki (45g) wymieszaj 1 litrze wrzącej wody.
Ponownie zagotuj.