WINIARY

WINIARY BULION WARZYWNY ODPOWIEDNI DLA WEGETARIAN 485 ML

Opis

Nowy pasteryzowany Bulion warzywny WINIARY to gęsty i esencjonalny bulion o półpłynnej konsystencji, którym doskonale podkreślisz smak potraw w swoim menu. Unikalna receptura na bazie włoszczyzny gwarantuje doskonały smak i aromat, a naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość – za to polubisz nasz nowy produkt, a Twoi goście pokochają nowe dania w Twojej restauracji opracowane na jego bazie. Wykorzystasz go przede wszystkim do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako bazę do zup lub sosów. Pasteryzowany bulion warzywny WINIARY dostępny jest w wygodnym do dozowania, szklanym opakowaniu przyjaznym dla środowiska, a jego wydajność stanowi 13 L. Zgodnie z obecnymi trendami żywieniowymi produkt jest odpowiedni dla wegetarian.

  • Unikalna receptura przygotowana na bazie wolno-gotowanego bulionu,
  • Produkty te zachowują trwałość dzięki naturalnemu procesowi pasteryzacji,
  • Gęsta, półpłynna konsystencja - łatwa w użyciu , doskonała nie tylko do zup, ale również do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako bazę do zup lub sosów - jedyny produkt o takiej konsystencji na polskim rynku!
  • Produkt odpowiedni dla Wegetarian (WINIARY BULION WARZYWNY)
  • Wysoka wydajność (wydajność produktu:13 L)
  • 12 miesięczna data przydatności do spożycia
  • Opakowanie: szklany słoik 485ml Glass Jar – przyjazny dla środowiska

Dozowanie

45 g1 l wody5 porcji / 200 ml
225 g5 l wody25 porcji / 200 ml

 

Składniki

Składniki: baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń selera), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą, selerem), kurkuma.

Może zawierać mleko.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 ml

Wartość energetyczna19 kJ / 5 kcal
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone)0,1 g (0,0 g)
Węglowodany (w tym cukry)0,6 g (0,4 g)
Błonnik0,0 g
Białko0,2 g
Sól0,77 g

 

Sposób przygotowania

3 łyżki (45g)  wymieszaj 1 litrze wrzącej wody.

Ponownie zagotuj.