
WINIARY
Produkty pod marką WINIARY to doskonałe połączenie tradycyjnego, polskiego smaku z innowacyjnością i nowoczesnością. Nasze zupy, buliony, sosy, przyprawy i desery są znane i cenione na polskim rynku od ponad 60 lat.
Przeczytaj więcej
Składniki: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy),aromat, barwnik (kurkumina).
DOZOWANIE | ILOŚĆ PORCJI | |
Ilość w g | Woda w l | Po 125 ml |
142 | 1 | 10 |
1300 | 9 | 90 |
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu
Wartość energetyczna | 231 kJ / 54 kcal |
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) | 0,0 g (0,0 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 11,8 g (11,8 g) |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 0,0 g |
1. Zagotować 9,0 l wody. Podczas upałów, a także w celu uzyskania galaretki w kostkach, ilość wody należy zmniejszyć.
2. Wsypać zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotować.
3. Wystudzoną galaretkę wlać do pucharków i pozostawić w lodówce do stężenia. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje.
Wydajność: 9 l
Warto wiedzieć:
Teraz Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY nie zawiera sztucznych barwników, a wygląda i smakuje tak samo doskonale.
Warto zapamiętać:
Galaretkę o smaku cytrynowym WINIARY można stosować jako dodatek do deserów, serników na zimno, lodów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.