WINIARY

WINIARY GALARETKA O SMAKU POMARAŃCZOWYM 1,3 KG

Składniki

Składniki: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne (krokosza, hibiskusa i marchwii), maltodekstryna, aromat.

Dozowanie

DOZOWANIE ILOŚĆ PORCJI
Ilość w gWoda w lPo 125 ml
142110
1300990

 

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu

Wartość energetyczna230 kJ / 54 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)0,0 g (0,0 g)
Węglowodany (w tym cukry)11,8 g (11,8 g)
Błonnik0,0 g
Białko1,7 g
Sól0,0 g

 

Sposob przygotowania

1. Zagotować 9,0 l wody. Podczas upałów, a także w celu uzyskania galaretki w kostkach, ilość wody należy zmniejszyć.

2. Wsypać zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotować.

3. Wystudzoną galaretkę wlać do pucharków i pozostawić w lodówce do stężenia. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje.

Wydajność: 9 l

Warto zapamiętać:
Galaretkę o smaku pomarańczowym WINIARY można stosować jako dodatek do deserów, serników na zimno, lodów.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.