WINIARY

WINIARY KISIEL O SMAKU CYTRYNOWYM Z CUKREM I WITAMINĄ C 1,3 KG

Kisiel cytrynowy Winiary posiada charakterystyczny, lekko kwaskowaty smak. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, a brakuje Ci czasu, to kisiel jest idealnym rozwiązaniem. Doskonale sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zaserwuj go w swój ulubiony sposób.

Kisiel cytrynowy Winiary - zalety

Kisiel cytrynowy Winiary wzbogacony jest o witaminę C. Świetnie nada się jako samodzielny deser oraz podkreśli aromat wielu ciast. Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżymi i mrożonymi owocami. Kisiel Winiary o smaku cytrynowym w zestawieniu z bitą śmietaną i owocami tworzy błyskawiczny i wyśmienity deser. Wygodne opakowanie o gramturze1,3 kg sprawdzi się w gastronomii.

Składniki

Składniki: cukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, sól, witamina C, barwnik (kurkumina). Produkt może zawierać śladowe ilości mleka.

Dozowanie

DOZOWANIE ILOŚĆ PORCJI
Ilość w gWoda w lPo 125 ml
16018
1300864

 

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu

Wartość energetyczna251 kJ / 59 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)0,0 g (0,0 g)
Węglowodany (w tym cukry)14,7 g (8,8 g)
Błonnik0,1 g
Białko0,0 g
Sól0,03 g
Witamina C15 mg (19% RWS*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Sposób przygotowania

1. Zawartość opakowania rozprowadzić w 2,0 litrach zimnej wody. Zagotować dodatkowe 6,0 litrów wody.

2. Odsunąć wrzącą wodę z ognia i dodać rozpuszczony kisiel. Całość chwilę gotować, ciągle mieszając.

3. Polecamy podawać ze świeżymi lub mrożonymi owocami, mlekiem lub przetworami mlecznymi.

Wydajność: 8 l

Warto zapamiętać:
Galaretkę o smaku cytrynowym WINIARY można stosować jako dodatek do deserów, serników na zimno, lodów.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.