WINIARY

WINIARY MAKARON TAGLIATELLE DWUJAJECZNY 1,5 KG

Opis

Makaron WINIARY wytwarzany jest tradycyjną metodą, według sposobów zaczerpniętych z kuchni naszych babć.
- Produkowany jest z semoliny z pełnego przemiału, jajek i wody.
- Charakteryzuje się jasnożółtą barwą oraz wyśmienitym smakiem.
- Posiada wszechstronne zastosowanie – pasuje do dań z dodatkiem mięsa, jak i ryb,   lub warzyw. Świetnie sprawdzi się również do zup, sosów, sałatek oraz słodkich potraw.

Co wyróżnia MAKARON WINIARY?
- Makaron WINIARY ma wyraźnie większą sprężystość w porównaniu z bezjajecznymi.
- Jajka w składzie sprawiają, że makaron WINIARY ma wspaniały, domowy smak i piękny, żółty kolor.
- Dzięki zawartości jajek makaron WINIARY jest stabilniejszy przy dłuższym trzymaniu w podgrzewaczach.
- Poręczne opakowanie przy wadze 1,5 kg lub 2,5 kg dostosowane do oczekiwań profesjonalnej gastronomii.

Czy wiesz, że …
- we właściwie ugotowanym makaronie al’dente po przełamaniu widoczna jest tzw. „linia życia” biały punkt w przekroju
- do gotowania nie należy dodawać oliwy, gdyż osadza się ona na powierzchni makaronu i zmniejsza przyczepność sosu
- przelewając wodą ugotowany makaron spłukuje się skrobię, która ułatwia utrzymanie się sosu
- najlepszą proporcją do ugotowania 1 kg makaronu jest 1 litr wody

Składniki

Składniki: mąka z pszenicy durum, jajowa pasteryzowana 10%.

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniem

Wartość energetyczna1529 kJ / 361 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)2,4 g (0,9 g)
Węglowodany (w tym cukry)70,0 g (3,4 g)
Błonnik3,6 g
Białko13,0 g
Sól0,06 g

 

Sposób przygotowania

1. Zagotować 1 litr wody na 100 g makaronu.

2. Gotować na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Dokładny czas gotowania dostosować do indywidualnych upodobań, co do twardości ugotowanego makaronu. Proponowany czas gotowania makaronu to 7 minut.

Warto zapamiętać:

100 % DURUM

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.