
WINIARY
Produkty pod marką WINIARY to doskonałe połączenie tradycyjnego, polskiego smaku z innowacyjnością i nowoczesnością. Nasze zupy, buliony, sosy, przyprawy i desery są znane i cenione na polskim rynku od ponad 60 lat.
Przeczytaj więcej
Żelatyna Spożywcza Wieprzowa marki Winiary to idealna mieszanka białek i peptydów, która idealnie sprawdzi się w przygotowywaniu galaret z różnego rodzaju mięs, warzyw i ryb. Charakteryzuje ją idealna klarowość i szybkie tężenie. Można nią także zagęszczać budynie, galaretki i żelki.
Żelatyna wieprzowa Winiary to produkt spożywczy, który ma szerokie zastosowanie w tworzeniu potraw i deserów o gęstej strukturze. Jest najczęściej wykorzystywana jako zagęstnik, substancja żelująca oraz stabilizator. Można ją używać do przygotowywania budyniów, lodó, galaretek lub żelek. Zagęszcza się nią także niektóre produkty mleczne.
1. 7 łyżek (25 g) Żelatyny WINIARY rozprowadzić w 1 litrze zimnej wody.
2. Po 30 minutach wymieszać i zagotować.
25 g | 1 L wody |
1,1 kg | 44 L wody |
Żelatyna WINIARY jest niezastąpiona do przygotowania galaretek na bazie owoców, tortów na zimno oraz galantyn mięsnych i rybnych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.