WINIARY

WINIARY ŻELATYNA SPOŻYWCZA WIEPRZOWA 1,1 KG

Żelatyna Spożywcza Wieprzowa marki Winiary to idealna mieszanka białek i peptydów, która idealnie sprawdzi się w przygotowywaniu galaret z różnego rodzaju mięs, warzyw i ryb. Charakteryzuje ją idealna klarowość i szybkie tężenie. Można nią także zagęszczać budynie, galaretki i żelki.

Do czego można wykorzystać żelatynę wieprzową Winiary?

Żelatyna wieprzowa Winiary to produkt spożywczy, który ma szerokie zastosowanie w tworzeniu potraw i deserów o gęstej strukturze. Jest najczęściej wykorzystywana jako zagęstnik, substancja żelująca oraz stabilizator. Można ją używać do przygotowywania budyniów, lodó, galaretek lub żelek. Zagęszcza się nią także niektóre produkty mleczne.

Sposób przygotowania

1. 7 łyżek (25 g) Żelatyny WINIARY rozprowadzić w 1 litrze zimnej wody.

2. Po 30 minutach wymieszać i zagotować.

Dozowanie

25 g1 L wody
1,1 kg44 L wody

 

Warto zapamiętać

Żelatyna WINIARY jest niezastąpiona do przygotowania galaretek na bazie owoców, tortów na zimno oraz galantyn mięsnych i rybnych.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.