WINIARY

WINIARY BULION GRZYBOWY W PAŚCIE 1,2 KG

Składniki

Składniki: sól, olej palmowy, olej rzepakowy, maltodekstryna, ekstrakt drożdży, aromaty (z pszenicą), całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, koncentrat pieczarki 3,0%, suszone warzywa 3,0% (cebula, czosnek), cukier karmelizowany, suszone grzyby 1,0% (pieczarki, borowiki), pieprz czarny, fermentowane białko pszenne, przeciwutleniacz (lecytyny). 

Może zawierać: soję, mleko, seler.

Dozowanie

20 g1 l wody4 porcje / 250 ml
1,2 kg60 l wody240 porcji / 250 ml

 

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu

Wartość energetyczna32 kJ / 8 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)0,6 g (0,3 g)
Węglowodany (w tym cukry)0,4 g (0,1 g)
Błonnik0,0 g
Białko0,2 g
Sól0,8 g

 

Sposób przygotowania

20 g produktu dokładnie rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody.

Wydajność: 60 l
Dozowanie: 20 g/l
Ilość porcji: 240
Masa netto; 1,2 kg

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.