Winiary Bulion Grzybowy w Paście 1,2 kg

WINIARY Bulion grzybowy to produkt, który z pewnością zachwyci wszystkich miłośników intensywnego, grzybowego smaku oraz wyjątkowego aromatu.

Dzięki starannie dobranej kompozycji składników, ten bulion doskonale podkreśla walory smakowe dań na bazie grzybów. Idealnie sprawdzi się do przygotowania kremowej zupy grzybowej, pieczarkowej, risotto z grzybami, czy też sosów grzybowych do makaronu.

Świetnie komponuje się także z kapustą czy mięsem. WINIARY Bulion grzybowy jest także doskonałym wyborem dla tych, którzy poszukują roślinnej alternatywy dla tradycyjnych bulionów mięsnych.

Sól, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy), maltodekstryna, ekstrakt drożdży, aromaty (z pszenicą), koncentrat pieczarki 3,0%, suszone warzywa 3,0% (cebula, czosnek), cukier karmelizowany, suszone grzyby 1,0% (pieczarka, borowik), pieprz czarny, przeciwutleniacz (wyciągi z rozmarynu), fermentowane białko pszenne.

Może zawierać: soję, mleko, seler.

20 g 1 l wody 4 porcje / 250 ml
1,2 kg 60 l wody 240 porcji / 250 ml

Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu

Wartość energetyczna 32 kJ / 8 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) 0,6 g (0,3 g)
Węglowodany (w tym cukry) 0,4 g (0,1 g)
Błonnik 0,0 g
Białko 0,2 g
Sól 0,8 g

 

20 g produktu dokładnie rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody.

Wydajność: 60 l
Dozowanie: 20 g/l
Ilość porcji: 240
Masa netto; 1,2 kg

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.