Roastelier

ROASTELIER™

Palenie kawy nigdy nie było łatwiejsze!
99e_roastelier_45_lg_nescafe_316_0

Z ROASTELIER™ palenie kawy staje się proste, dostępne i idealnie dobrane do Twoich potrzeb. Proces ten znacznie podnosi poziom jakości serwowanej kawy i pogłębia jej smak. Dzięki temu rozwiązaniu Twój biznes stanie się bardziej konkurencyjny.

Zobacz brand video Roastelier™ by NESCAFÉ
Zobacz brand video Roastelier™ by NESCAFÉ
silverstone signifiers

WYZNACZAJ JESZCZE WYŻSZE STANDARDY JAKOŚCI I ZAOFERUJ KLIENTOM ZUPEŁNIE NOWE DOŚWIADCZENIA

Nestle
Nestle
Nestle

SZEROKI WYBÓR NAJLEPSZYCH ZIAREN ARABIKI

OPATENTOWANE PIECE I FILTRY INTELLIRoast™

RZEMIEŚLNICZE PALENIE ZIAREN W TWOJEJ KAWIARNI

ROASTELIER™ oferuje wybór najwyższej jakości kaw arabika z całego świata. Eksperymentuj, łącz ze sobą różne ziarna i stwórz własną, niepowtarzalną mieszankę. 

 

 

Nasze najnowocześniejsze piece zaprojektowaliśmy w oparciu o technologię INTELLIRoast™. Łączy ona zalety techniki palenia kawy w piecu bez bębna z profesjonalnym oprogramowaniem, intuicyjnym systemem obsługi i sprawnym układem wydechowym. Wszystko zostało pomyślane tak, by każda partia palonych ziaren była równie doskonała. Wesprzemy Cię na każdym etapie przekształcenia Twojej kawiarni w atelier palenia kawy.

Oferujemy kompleksowe wsparcie na każdym etapie przekształcenia Twojej kawiarni w prawdziwe ROASTELIER™. Odkryj zupełnie nowe źródło dochodów i przenieś swój biznes na wyższy poziom.

10c_p_nsro001_silverstone_signifiers_lr_plan_de_travail_1_copie

ODKRYJ NASZĄ ARABIKĘ NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

Nasi najlepsi roasterzy przez lata doskonalili autorską metodę palenia kawy. Dbamy o wybór perfekcyjnych parametrów już na wczesnym etapie obróbki ziaren. Dzięki temu możemy dostarczyć Ci naszą wstępnie paloną kawę PRIMEROAST™. Efekt finalny zależy już wyłącznie od Ciebie. Oddajemy Ci pełną kontrolę nad świeżością i jakością produktu końcowego.

trzy kawy Roastelier

ROASTELIER™ oferuje wybór najwyższej jakości arabiki z całego świata. Eksperymentuj, łącz ze sobą różne ziarna i stwórz własną niepowtarzalną mieszankę.

 

 

Odpowiednia ilość deszczu i niezwykle żyzne gleby sprawiają, że Kolumbia to jedno z najlepszych na świecie miejsc do uprawiania kawy.

Kolumbijskie ziarna mają jedwabiste body z wyczuwalnymi winnymi i owocowymi nutami. Cechują się też przyjemną kwasowością, szczególnie charakterystyczną dla jasno i średnio palonych ziaren z tego rejonu.

 

Jedna trzecia światowej kawy uprawiana jest w Brazylii. Ziarna z tego regionu są delikatnie kwaskowe, o średnim lub ciężkim body. Można w nich wyczuć nuty przyjemnej goryczki i czekolady. Nadają się doskonale do napojów przygotowywanych na bazie espresso.

 

 

 

 

Kawa jest nierozerwalnie związana z kulturą i gospodarką Etiopii. Kraj ten słynie z licznych odmian kawowca– wiele z nich rośnie dziko i nadal czeka na odkrycie przez pasjonatów. Nasze delikatne w smaku ziarna pozyskujemy od producentów z regionu Sidamo. W zależności od profilu palenia można wyczuć w nich rześkie cytrusy oraz całe spektrum nut korzennych.

 

 

 

Rozkoszuj się smakiem ziaren uprawianych ze szczególną starannością.
Nasza kawa od ziarna aż do Twojej filiżanki jest przetwarzana z poszanowaniem dla środowiska i ludzi, którzy czuwają nad jej uprawą.

Dowiedz się więcej.

 

logo programu grown respectfully
10c_p_nsro001_silverstone_signifiers_lr_plan_de_travail_1_copie

ODKRYJ NASZĄ TECHNOLOGIĘ PALENIA ZIAREN

slider2_roasting_tech_image1

 

F2 to nasz unikalny system odprowadzania dymu, wytwarzającego się podczas palenia ziaren. Opracowaliśmy go tak, by działał wraz z piecem R2 i mógł być ustawiony w dwóch konfiguracjach - obok siebie lub pod ladą. Wybierz, co odpowiada Ci najbardziej w zależności od wielkości Twojej kawiarni.

slider2_roasting_tech_image2

 

Nasze piece R2 mogą wypalać ziarna o bardzo zróżnicowanych profilach smakowych, opracowanych przez naszych najlepszych roasterów.

Warszawski Festiwal Kawy 2024

Warszawski Festiwal Kawy podsumowanie

ROASTELIER by NESCAFÉ - Mistrzostwa Polski Cup Tasters & Roasting 2023

Mistrzostwa Polski Cup Tasters & Roasting 2023

Organizowaliśmy Mistrzostwa kawowe razem ze SCA!

ROASTELIER by NESCAFÉ - Mistrzostwa Polski Cup Tasters & Roasting 2022, targi HoReCa Kraków
10c_p_nsro001_silverstone_signifiers_lr_plan_de_travail_1_copie

ROZWIJAJ SWOJĄ WIEDZĘ I UMIEJĘTNOŚCI SENSORYCZNE

slider3_services_image1

 

Odkryj potencjał kawy palonej na miejscu wraz z naszymi ekspertami. Oferujemy personalizowane szkolenia z degustacji kawy, pełen zestaw startowy i oryginalne wyposażenie wnętrza, dzięki czemu zapewnisz swoim klientom niepowtarzalne kawowe doświadczenia.

slider3_services_image2

 

Nasi zawodowi bariści zapewniają dopasowane do Twoich potrzeb szkolenia oraz dostęp do serii filmów instruktażowych. Obejmują one:

  • Podstawy roastingu
  • Zalety technologii Intelli-ROAST™
  • Obsługę pieców ROASTELIER™

 

slider3_services_image3

 

Odkryj zupełnie nowe źródło dochodów dla Twojego biznesu.

Twórz autorskie mieszanki ziaren, wybierz atrakcyjne opakowania i sprzedawaj świeżą kawę swoim klientom.

Zwiększ zyski dzięki naszym rozwiązaniom sprzedażowym.

10c_p_nsro001_silverstone_signifiers_lr_plan_de_travail_1_copie
roastelier_banner_pl

 

 

 

 

Zadzwoń lub wyślij e-mail już dziś i umów się na spotkanie, w celu zapoznania się ze szczegółami oferty:
Osoba kontaktowa: Marcin Zakrzewski, Coffee Ambasador
E-mail: marcin.zakrzewski1@pl.nestle.com

Tel. + 48 600 204 960 

99e_roastelier_45_lg_nescafe_316_0