GGYCC baner

II edycja konkursu Garden Gourmet Young Culinary Cup!

Garden Gourmet Young Culinary Cup to konkurs przeznaczony dla szkół średnich o profilu gastronomicznym. To inicjatywa wpisująca się w program szkoleniowy Nestlé YOCUTA (Young Culinary Talents), który pomaga młodym szefom kuchni rozwijać swoje umiejętności. Uczestnicy konkursu mają możliwość zdobywania doświadczenia pod nadzorem doświadczonych szefów kuchni. 

Udział w konkursie to doskonała szansa, dla uczniów szkół średnich gastronomicznych, aby wykazać się swoimi kulinarnymi umiejętnościami i zaprezentować pomysły na wyjątkowe dania z użyciem roślinnych produktów marki GARDEN GOURMET! 🌱 

PÓŁFINAŁY - ZNAMY MIEJSCA I TERMINY

FINAŁ KONKURSU

culinary
Zasady konkursu w kilku krokach:

Przygotuj się na wyzwanie i weź udział w naszym konkursie! Proces konkursowy jest prosty i przejrzysty. Zachęcamy do zapoznania się z oficjalnym Regulaminem Konkursu, który jest dostępny pod poniższym linkiem

<LINK DO REGULAMINU KONKURSU>

W regulaminie konkursu znajdziesz wszystkie istotne informacje dotyczące przebiegu, zasad udziału i procesu zgłoszeń. Poniżej przedstawiamy skrócony model konkursu, abyś mógł się z nim zapoznać:

  1. Wysłanie przez Szkołę Średnią o profilu Gastronomicznym na adres mailowy wskazany w Regulaminie Konkursu wypełnionego formularza zgłoszeniowego wraz z materiałami przygotowanymi przez zespół szkoły.
  2. Weryfikacja nadesłanych zgłoszeń i zaproszenie wybranych zespołów do udziału w drugim etapie eliminacji.
  3. Półfinały, czyli gotowanie na żywo potrawy z wykorzystaniem produktów marki Garden Gourmet w jednej z czterech lokalizacji na terenie Polski.
  4. Wyłonienie przez Jury po jednym dwuosobowym zwycięskim zespole z każdego z czterech Półfinałów biorąc pod uwagę powiązanie tematu pracy konkursowej ze sztuką kulinarną, kreatywność, pomysłowość, indywidualizm, wartości artystyczne, walory estetyczne i ogólne wrażenie.
  5. Finał Konkursu odbędzie się w Rzeszowie, gdzie wyłonieni finaliści wezmą udział w ostatecznej konkurencji przygotowując i prezentując ponownie autorski przepis. Tego dnia nastąpi ogłoszenie przez Jury zwycięskiego zespołu, który otrzyma Nagrodę główną.
Przygotuj się na niezapomnianą nagrodę, która czeka na zwycięzców!

Nagrodą główną w konkursie jest tygodniowy staż w renomowanej restauracji, pod okiem Szefa Kuchni Wojciecha Harapkiewicza.

To niezwykła okazja, która otwiera drzwi do fascynującego świata profesjonalnej kuchni. Podczas tego wyjątkowego stażu, zwycięzcy będą mieli możliwość obserwowania i współpracy z doświadczonym szefem kuchni oraz zdobycia nieocenionego doświadczenia praktycznego. Będą mogli uczestniczyć w procesie przygotowywania wykwintnych dań, eksperymentować z różnymi technikami kulinarnymi, poznawać tajniki komponowania menu i dbania o najwyższą jakość potraw.

Zapraszamy do bliższego poznania produktów marki Garden Gourmet!
Skontaktuj się z naszymi Doradcami Kulinarnymi, którzy chętnie odwiedzą szkołę i przygotują warsztaty z wykorzystaniem produktów marki Garden Gourmet!
Monika Gwiazda
Monika Gwiazda

W gastronomii pracuje od ponad 20 lat. Brała udział w programie TOP CHEF. Kultywuje dawną kuchnię polską, łącząc ją z nowoczesnymi technikami.

Łukasz Jończyk
Łukasz Jończyk
Od blisko 25 lat związany zawodowo z gastronomią. Podczas wszystkich lat pracy pogłębiał swoją wiedzę na różnego rodzaju szkoleniach i kursach oraz tworząc menu do restauracji.
Paweł Barabasz
Paweł Barabasz
W kuchni czuje się jak ryba w wodzie – gotowanie to nie tylko praca – to przede wszystkim jego pasja, którą sukcesywnie kontynuuje od prawie 25 lat.
.