Man viewing tablet in cafe

Aktualności

Chcemy być dla naszych Klientów partnerem inspirującym do wzrostu i rozwoju. Partnerem, który dostarcza markowe i lubiane produkty kulinarne oraz pomysłowe rozwiązania w zakresie napojów gorących.
Garden Gourmet Young Culinary Cup

GARDEN GOURMET® Young Culinary Cup

Rusza III edycja konkursu dla szkół gastronomicznych GARDEN GOURMET® Young Culinary Cup!

granity NESTLE

Orzeźwiająca granita – nowa propozycja od NESTLÉ Professional

Klienci często szukają orzeźwienia – i takie możliwości oferuje NESTLÉ Professional z nową linią propozycji serwowanych na zimno. Dzięki znanym markom możesz zaproponować wachlarz smaków, który przyciągnie uwagę i dostarczy konsumentom poszukiwanej ochłody. Szybkie i wygodne rozwiązanie dla lokali gastronomicznych – łatwe w przygotowaniu, wymagające tylko odpowiedniej maszyny dystrybuującej typu granitor.  

LATTEartLEGENDS_poziom

Konkurs Latte Legends Showdown!

Już 9-10 kwietnia 2025 Nestlé Professional pojawi się na warszawskich gastrotargach SMAKKi. Na naszym stoisku odbędzie się konkurs BUONDI Craft Latte Legends Showdown, z partnerem konkursu Oatly.

Marcin Zakrzewski Roastelier 2

Marcin Zakrzewski ponownie w gronie najlepszych baristów!

W dniach 22-23 lutego 2025 roku na Stadionie Narodowym odbył się Warszawski Festiwal Kawy. To coroczne wydarzenie gromadzi miłośników i profesjonalistów w dziedzinie kawy, stanowiąc doskonałą okazję do wymiany doświadczeń i kultywowania kultury kawowej. Jednym z głównych punktów festiwalu były Mistrzostwa Kawowe organizowane przez Specialty Coffee Association (SCA) Polska. W ramach Mistrzostw zorganizowano Mistrzostwa Polski Barista oraz Mistrzostwa Polski Brewers, które przyciągnęły najbardziej utalentowanych baristów z całego kraju.

Buitoni

Buitoni - historia i tradycja włoskiej kuchni

Buitoni to marka, która od ponad 190 lat dostarcza konsumentom smaków włoskiej kuchni. Została założona w 1827 roku w malowniczym Sansepolcro w Toskanii przez Giulię i Giovanbattistę Buitoni. Marka szybko zyskała renomę, ponieważ Giulia, która pieszczotliwie zwana jest Mamą Giulią, przykładała ogromną wagę do doboru składników, a gotowane przez nią dania przygotowywane były z pasją i zaangażowaniem.  

cake_Nestlé

KITKAT-owa Rewolucja w Cukierniach Sowa!

Sieć Cukierni Sowa oraz Nestlé Professional po raz kolejny zaskakują nowymi, niezwykle kuszącymi propozycjami. Już pod koniec września w cukierniach pojawią się trzy nowe desery made with KITKAT®, które z pewnością zadowolą miłośników czekoladowych słodkości.

GGYCC baner

Finał II edycji GARDEN GOURMET Young Culinary Cup

27 listopada odbył się wielki finał II edycji konkursu GARDEN GOURMET Young Culinary Cup, zorganizowanego przez Nestlé Professional Polska. Wydarzenie miało miejsce w Zespole Szkół Gospodarczych imienia Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie, gdzie młodzi kucharze z szkół średnich o profilu gastronomicznym prezentowali swoje kulinarne umiejętności.

GGYCC baner

II edycja konkursu Garden Gourmet Young Culinary Cup!

Garden Gourmet Young Culinary Cup to konkurs przeznaczony dla szkół średnich o profilu gastronomicznym. To inicjatywa wpisująca się w program szkoleniowy Nestlé YOCUTA (Young Culinary Talents), który pomaga młodym szefom kuchni rozwijać swoje umiejętności. Uczestnicy konkursu mają możliwość zdobywania doświadczenia pod nadzorem doświadczonych szefów kuchni. 

Udział w konkursie to doskonała szansa, dla uczniów szkół średnich gastronomicznych, aby wykazać się swoimi kulinarnymi umiejętnościami i zaprezentować pomysły na wyjątkowe dania z użyciem roślinnych produktów marki GARDEN GOURMET! 🌱 

GARDEN_GOURMET_Poland_Nestlé

Marka GARDEN GOURMET przedstawia nową identyfikację wizualną i zachęca do wyboru roślinnych alternatyw dla mięsa pod hasłem „Zmień smak na dobre!”

Intensywne kolory, nowoczesne logo, nowy wygląd opakowań – to tylko część zmian, które prezentuje GARDEN GOURMET, marka oferująca roślinne alternatywy dla mięsa. GARDEN GOURMET zmienia identyfikację wizualną i zachęca konsumentów do wyboru produktów bezmięsnych jako głównych składników posiłków. 

Warsztaty w energylandii

Dzień Dziecka z GARDEN GOURMET i Nestlé Professional

Warsztaty kulinarne z elementami edukacji żywieniowej.

1 i 2 czerwca w Energylandii obyło się wyjątkowe wydarzenie z okazji Dnia Dziecka - warsztaty kulinarne z elementami edukacji żywieniowej, które nie tylko dostarczyły uczestnikom świetnej zabawy, ale także pozwoliły poznać podstawy odpowiedniego komponowania posiłków.

Coffee_Nestle

Odnawiamy opakowania kawy

Dzięki wykorzystaniu materiałów, które są zaprojektowane do recyklingu.

Garden Gourmet Crispy Tenders danie

Czy dieta roślinna to dieta dla planety?

W obliczu rosnącej świadomości ekologicznej społeczeństwa, restauratorzy odgrywają kluczową rolę w promowaniu zrównoważonego sposobu żywienia. Jednocześnie konsumenci nie chcą rezygnować z wysokich walorów smakowych czy komfortu korzystania z oferty gastronomicznej.

Przypadający na 22 kwietnia Światowy Dzień Ziemi to świetna okazja do refleksji nad tym, jak to, co jemy, wpływa na środowisko oraz jak odpowiednią ofertą ułatwić konsumentom korzystne wybory żywieniowe.