WINIARY Sos BBQ 3,4 kg
Sos barbecue Winiary łączy w sobie smak soczystych pomidorów i doskonale dobranych przypraw ze słodyczą wędzonych śliwek i karmelu. Szeroka gama składników sprawia, że nabiera on wielowymiarowego aromatu, wzbogaconego dymem wędzarniczym. To połączenie doskonale podbija smak wielu potraw oraz nadaje im niepowtarzalnego charakteru.
WINIARY Sos BBQ - do czego używać?
Winiary sos BBQ dzięki swoim walorom smakowo – zapachowym, jak i gęstej i gładkiej konsystencji, doskonale się sprawdzi do wszelkiego rodzaju dań z grilla zarówno mięsnych jak i jarskich. Świetnie nada się też do pieczonych mięs, wędlin, burgerów oraz kanapek. Możesz go użyć również jako dip/sos, by podkreślić wyjątkowość smaku Twojego dania.
Składniki: woda, cukier, ocet spirytusowy, przecier śliwkowy (6,0%), koncentrat pomidorowy (5,0%), skrobia kukurydziana, sól, syrop cukru karmelizowanego (cukier, woda), aromat dymu wędzarniczego, wędzona papryka w proszku, pieprz czarny, substancja konserwująca (kwas sorbowy), papryka słodka w proszku, papryka chili w proszku.
Alergeny: Może zawierać GLUTEN, JAJA, MLEKO, GORCZYCĘ i SOJĘ.
Wartość energetyczna 548 kJ / 129 kcal Tłuszcz <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g Węglowodany 31,0 g w tym cukry 25,0 g Błonnik 0,5 g Białko <0,5 g Sól 1,2 g |
Przechowywać w temperaturze od 0℃ do 25℃.
Wymieszaj produkt przed użyciem. Po otwarciu opakowania produkt przechowywać w temperaturze od 0°C do 11°C nie dłużej niż 7 dni i zużyć do daty przydatności do spożycia.