WINIARY Żur 800 g
WINIARY Żur to tradycyjna polska zupa, charakteryzująca się wyrazistym, kwaśnym smakiem, który doskonale komponuje się z nutami wędzonego boczku, czosnku, cebuli oraz majeranku.
Receptura zupy oparta na mące żytniej, stanowi doskonałą bazę do przygotowania klasycznych polskich zup, zapewniając doskonałe doznania smakowe.
Dzięki starannie dobranym składnikom, Żur WINIARY oferuje wyśmienity smak, który z pewnością zadowoli podniebienia wielu gości.
Żur WINIARY, tak jak wszystkie zupy WINIARY, nie zawiera glutaminianu sodu.
Składniki: mąka żytnia 34,7%, odtłuszczone mleko w proszku 20,0%, sól, suszone warzywa 10,8% (cebula, ziemniak, czosnek), skrobia kukurydziana, aromaty (z glutenem), wędzony tłuszcz wieprzowy, kwas (kwas cytrynowy), cukier, majeranek 0,7%, przyprawy.
Produkt może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
65 g | 1 l wody | 5 porcji / 200 ml |
800 g | 12,3 l wody | 61 porcji / 250 ml |
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu
Wartość energetyczna | 1367 kJ / 323 kcal |
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) | 4,8 g (1,8 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 56,8 g (15,4 g) |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 11,7 g |
Sól | 12,2 g |
- Zawartość opakowania dokładnie rozmieszać w 12,3 litrach zimnej wody.
- Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wydajność: 12,3 l
Dozowanie: 65 g/l
Ilość porcji: 61
Masa netto: 800 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.