WINIARY

WINIARY ŻUR 800 G

Składniki

Składniki: mąka żytnia 34,7%, odtłuszczone mleko w proszku 20,0%, sól, suszone warzywa 10,8% (cebula, ziemniak, czosnek), skrobia kukurydziana, aromaty (z glutenem), wędzony tłuszcz wieprzowy, kwas (kwas cytrynowy), cukier, majeranek 0,7%, przyprawy.

Produkt może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.

Dozowanie

65 g1 l wody5 porcji / 200 ml
800 g12,3 l wody61 porcji / 250 ml

 

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu

Wartość energetyczna1367 kJ / 323 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)4,8 g (1,8 g)
Węglowodany (w tym cukry)56,8 g (15,4 g)
Błonnik3,1 g
Białko11,7 g
Sól12,2 g

 

Sposób przygotowania

1. Zawartość opakowania dokładnie rozmieszać w 12,3 litrach zimnej wody.

2. Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wydajność: 12,3 l
Dozowanie: 65 g/l
Ilość porcji: 61
Masa netto: 800 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.