CHEF

CHEF® FOND CIELĘCY CIEMNY W PAŚCIE 600 G

Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła

Zastosowanie / Aplikacje

Baza do sosów: 100 g/l

Baza do gotowania: 50 g/l

Składniki

Skrobia, demi-glace cielęce 20,3% [woda, pieczone kości cielęce, pieczone warzywa (cebula, marchew, por, puree z pomidorów), puree czosnkowe, zioła], aromaty (z pszenicą, selerem), olej słonecznikowy, stabilizator: sorbitol, ekstrakt drożdży, sól, puree cebulowe, ekstrakt cielęcy 2%, hydrolizat białka pszennego, suszone puree czosnkowe, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), koncentrat pomidorów.

Sposób przyrządzenia

1. Wymieszaj pastę trzepaczką w gotującej się lub zimnej wodzie.

2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce (poniżej 6 C) i wykorzystać w ciągu 6 tygodni.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna1397 kJ / 333 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)14,4 g (1,3 g)
Węglowodany (w tym cukry)39,7 g (3,9 g)
Błonnik0,5 g
Białko10,9 g
Sól8,3 g