CHEF® Fond cielęcy ciemny w paście 600g

Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.
 
Fond cielęcy ciemny w paście marki CHEF® idealnie sprawdzi się w kuchniach, które stawiają na unikalny charakter potraw. Nadaje daniom wyjątkowy aromat, który docenią wszyscy miłośnicy cielęciny. Zaletą tego produktu jest z pewnością łatwy sposób jego przyrządzenia.

Baza do sosów: 100 g/l

Baza do gotowania: 50 g/l

Skrobia ziemniaczana, cielęcy demi glace 20,8% (woda, kości cielęce, cebula, marchew, por, puree pomidorowe, czosnek, pieprz czarny, liść laurowy, rozmaryn, tymianek), olej słonecznikowy, aromaty (z SELEREM), stabilizator (sorbitol), ekstrakt drożdży, sól, puree cebuli, hydrolizowane białko roślinne (PSZENICA), ekstrakt mięsa cielęcego 2%, wywar wołowy (otrzymany z: ekstrakt wołowy, ekstrakt drożdży, cukier karmelizowany, maltodekstryna, koncentrat soku cytryny), puree z czosnku, koncentrat pomidorowy.

1. Wymieszaj pastę trzepaczką w gotującej się lub zimnej wodzie.
2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
W 100 g:
 
Wartość energetyczna 1336 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 13,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 37,3 g 
- w tym cukry 1,2 g
Błonnik <0,5 g
Białko 10,9 g
Sól 8,4 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i wykorzystać w ciągu 6 tygodni.