CHEF® Fond rybny w paście 630g

Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.

Łosoś/ Fond rybny w paście CHEF/ szczaw/ ryż pilaw

Baza do sosów: 70 g/l

Baza do gotowania: 42 g/l

Ryba (RYBA (MINTAJ) w proszku 19%, sok z gotowania ryby (na bazie zagęszczonego soku) 5,6%), maltodekstryna, skrobia ziemniaczana, sól, puree cebulowe, olej słonecznikowy, cukier, ekstrakt drożdży, aromaty (z RYBĄ, SELEREM), hydrolizowane białko PSZENNE, białe wino, tłuszcz MLECZNY, koncentrat soku z cytryny.

1. Wymieszaj pastę trzepaczką w gotującej się lub zimnej wodzie.
2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
W 100 g:
 
Wartość energetyczna 1107 kJ / 263 kcal
Tłuszcz 7,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 38,5 g
- w tym cukry 8,1 g
Błonnik <0,5 g
Białko 9,2 g
Sól 10,5 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i wykorzystać w ciągu 6 tygodni.