CHEF

CHEF® FOND RYBNY W PAŚCIE 630 G

Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.

Zastosowanie / Aplikacje

Baza do sosów: 70 g/l

Baza do gotowania: 42 g/l

Składniki

Ryba (mintaj) w proszku 18,8%, maltodekstryna, skrobia, puree cebulowe, olej słonecznikowy, sól, cukier, skoncentrowany ekstrakt z ryb 5,5% (woda, ekstrakt z ryb, sól), aromaty (z selerem), ekstrakt drożdży, hydroliza białka pszennego, białe wino, tłuszcz mleczny, koncentrat soku z cytryny, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych).

Sposób przyrządzenia

1. Wymieszaj pastę trzepaczką w gotującej się lub zimnej wodzie.

2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce (poniżej 6 C) i wykorzystać w ciągu 12 tygodni.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna1124 kJ / 267 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)7,9 g (0,8 g)
Węglowodany (w tym cukry)39,7 g (8,3 g)
Błonnik0,5 g
Białko9,0 g
Sól10,5 g