CHEF® Przyprawa w Paście z Czarnym Czosnkiem 580g
Czarny czosnek jest tradycyjną chińską metodą konserwacji czosnku poprzez powolną fermentację. Proces fermentacji przekształca intensywny smak świeżego czosnku do słodyczy i smaku „umami”. Czarny czosnek jest używany w Chinach od wieków, ale dopiero niedawno trafił do Europy. Kucharze coraz częściej poszukują innowacyjnych smaków, które wyróżnią ich dania. Czarny czosnek to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają unikalnych połączeń smakowych.
- do marynowania różnego rodzaju mięs i drobiu oraz dziczyzny,
- do różnego rodzaju sosów mięsnych i drobiowych,
- do potraw duszonych typu gulasze,
- do hamburgerów mięsnych i drobiowych,
- do duszenia grzybów,
- do wszelkiego rodzaju dipów z wykorzystaniem czosnku,
- do potraw z ziemniaków,
- do zup z wykorzystaniem czosnku.
Woda, pasta z czarnego czosnku (woda, czarny czosnek 12%, sól, ocet spirytusowy), aromaty, cukier, sól, błonnik owoców cytrusowych, czosnek w proszku, kwas (kwas askorbinowy).
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze nie wyższej niż temperatura pokojowa. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 6 tygodni.