CHEF® Przyprawa w Paście z Czarnym Czosnkiem 580g

Czarny czosnek jest tradycyjną chińską metodą konserwacji czosnku poprzez powolną fermentację. Proces fermentacji przekształca intensywny smak świeżego czosnku do słodyczy i smaku „umami”. Czarny czosnek jest używany w Chinach od wieków, ale dopiero niedawno trafił do Europy. Kucharze coraz częściej poszukują innowacyjnych smaków, które wyróżnią ich dania. Czarny czosnek to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają unikalnych połączeń smakowych.

  • do marynowania różnego rodzaju mięs i drobiu oraz dziczyzny,
  • do różnego rodzaju sosów mięsnych i drobiowych,
  • do potraw duszonych typu gulasze,
  • do hamburgerów mięsnych i drobiowych,
  • do duszenia grzybów,
  • do wszelkiego rodzaju dipów z wykorzystaniem czosnku,
  • do potraw z ziemniaków,
  • do zup z wykorzystaniem czosnku.

Woda, pasta z czarnego czosnku (woda, czarny czosnek 12%, sól, ocet spirytusowy), aromaty, cukier, sól, błonnik owoców cytrusowych, czosnek w proszku, kwas (kwas askorbinowy).

Do użycia na ciepło lub zimno. Dodaj 10-40 g na 1 l/kg w zależności od wykorzystania.
W 100 g:
 
Wartość energetyczna 24 kJ / 100 kcal
Tłuszcz 0,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 19,2 g 
- w tym cukry 12,0 g
Błonnik 4,8 g
Białko 3,0 g
Sól 9,9 g

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze nie wyższej niż temperatura pokojowa. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 6 tygodni.