ˮPULLED PORKˮ burger wieprzowy z pastą z czarnym czosnkiem i frytkami
Pulled pork burger wieprzowy z pastą z czarnym czosnkiem oraz chrupiącymi frytkami - soczyste mięso połączone z intensywnym smakiem pasty z czarnym czosnkiem.
Składniki
- 10 sztuk Bułek do hamburgera
- 1700 g Karkówki wieprzowej b/k
- 20 cienkich plasterków Boczku wędzonego b/ż
- 2-3 sztuki Cebuli cukrowej
- 150 g CHEF® SIGNATURE Przyprawy w paście z czarnym czosnkiem
- 100 g WINIARY Sosu BBQ
- 100 ml THOMY Combiflex tłuszczu
- 400 g WINIARY Majonezu Dekoracyjnego
- 100 ml Śmietanki 30%
- 40 g CHEF® SIGNATURE Przyprawy w paście z czarnym czosnkiem
- Usmażone frytki
- Sól
Sposób przygotowania
-
1Sól, pieprz oraz majeranek wymieszaj z tłuszczem THOMY Combliflex i natrzyj nimi karkówkę.
-
2Tak zamarynowane mięso wstaw do lodówki na minimum 6-8 godzin.
-
3Zamarynowane mięso wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 135ºC i wbij sondę nastawioną na temp. 85ºC.
-
4Po upieczeniu mięso rozdrobnij widelcem na mniejsze kawałki i wymieszaj z WINIARY Sosem BBQ.
-
5Plastry boczku pokrój w dość szerokie paski i podsmaż na suchej patelni lub zapiecz w salamandrze.
-
6Przecięte w poprzek bułki do hamburgera zapiecz w salamandrze.
-
7Spodnią zapieczoną część bułki posmaruj CHEF® SIGNATURE Przyprawą w paście z czarnym czosnkiem.
-
8Na posmarowaną bułkę ułóż upieczone mięso oraz przesmażony boczek i pokrojoną w „piórka” cebulę.
-
9WINIARY Majonez Dekoracyjny wymieszaj ze śmietanką i CHEF® SIGNATURE Pastą z czarnego czosnku.
-
10Sos podaj z frytkami i wcześniej przygotowanym burgerem.