DLACZEGO GOŚCIE DECYDUJĄ SIĘ NA POSIŁKI ROŚLINNE?
Coraz więcej ludzi staje się fleksitarianami - decydując się na ograniczenie spożycia mięsa przy niektórych lub nawet wszystkich posiłkach.
LUDZIE MAJĄ DOBRE POWODY, BY WYBIERAĆ DIETY ROŚLINNE:
Wpływ mięsa na środowisko jest zmartwieniem wielu osób, zwłaszcza pokolenia milenialsów |
Niektórzy konsumenci ograniczają ilość mięsa w swojej diecie ze względów zdrowotnych. |
Dobrostan zwierząt to kolejny kluczowy powód, dla którego ludzie przechodzą na diety roślinne. |
CZYM SĄ PRODUKTY GARDEN GOURMET®?
Pyszna gama produktów białkowych pochodzenia roślinnego o doskonałym smaku i konsystencji, zapewniająca Twoim gościom pyszne doznania smakowe.
Produkty GARDEN GOURMET® są idealne dla osób, które chcą ograniczyć mięso, nadal cieszyć się smacznym jedzeniem i zrobić coś dobrego dla planety i swojego organizmu.
JAK OPISAĆ PRODUKTY GARDEN GOURMET® W TWOIM MENU?
- Twoi goście słyszeli o daniach roślinnych i chcieliby dowiedzieć się więcej.
- Do opisu dań zalecamy używanie słów „roślinny” np. roślinny burger.
- To naprawdę pyszny asortyment, więc upewnij się, że opisy są równie apetyczne, jak jedzenie.
- Zaoferuj danie, jako „bezpłatną” przystawkę lub jako porcję degustacyjną w celu zapoznania się z ofertą tych wyjątkowych produktów.
- Unikaj używania zwrotu „Bezmięsnego”, ponieważ fleksitarianie jedzą mięso i je lubią.