
NESTLÉ DOCELLO
W NESTLÉ Professional przez 50 lat zdobywaliśmy kunszt posługiwania się pełnowartościową czekoladą i kawą, pełnym mlekiem i śmietaną. Teraz całą naszą wiedzę zebraliśmy w nowych deserowych kreacjach NESTLÉ Docello.
Przeczytaj więcej
Składniki: cukier, glukoza, maltodekstryna, stabilizatory (celuloza, difosforany, siarczan wapnia, alginian sodu, alginian wapnia), substancja zagęszczająca (karagen), aromat naturalny.
Może zawierać mleko, orzechy, jaja i soję.
Wartość energetyczna w 100g | 1563 kJ / 368 kcal |
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) | 0,0 g (0,0 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 91,0 g (85,5 g) |
Błonnik | 2,1 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,87 g |
1. Zagotuj mleko ze śmietanką.
2. Zdejmij z ognia, dodaj deser w proszku i wymieszaj trzepaczką do jego rozpuszczenia. Postaw z powrotem na ogniu i zagotuj.
3. Napełnij foremki i schłódź w lodówce przez około 3 godziny.
Waga: 600 g.
NESTLÈ DOCELLO Panna Cotta to deser, który smakuje wyśmienicie w połączeniu ze świeżymi owocami, sosami owocowymi, jak również z czekoladą lub galaretką. Idealnie sprawdza się jako lekki deser na większych i mniejszych uroczystościach, a jej elegancki biały charakter świetnie sprawdzi się na Komunii i weselach.
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po pierwszym otwarciu przechowywać dobrze zamknięte.