WINIARY Żur 800 g

WINIARY Żur to tradycyjna polska zupa, charakteryzująca się wyrazistym, kwaśnym smakiem, który doskonale komponuje się z nutami wędzonego boczku, czosnku, cebuli oraz majeranku.

Receptura zupy oparta na mące żytniej, stanowi doskonałą bazę do przygotowania klasycznych polskich zup, zapewniając doskonałe doznania smakowe.

Dzięki starannie dobranym składnikom, Żur WINIARY oferuje wyśmienity smak, który z pewnością zadowoli podniebienia wielu gości.

Żur WINIARY, tak jak wszystkie zupy WINIARY, nie zawiera glutaminianu sodu.

Składniki: mąka żytnia 34,7%, odtłuszczone mleko w proszku 20,0%, sól, suszone warzywa 10,8% (cebula, ziemniak, czosnek), skrobia kukurydziana, aromaty (z glutenem), wędzony tłuszcz wieprzowy, kwas (kwas cytrynowy), cukier, majeranek 0,7%, przyprawy.

Produkt może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.

65 g 1 l wody 5 porcji / 200 ml
800 g 12,3 l wody 61 porcji / 250 ml

Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu

Wartość energetyczna 1367 kJ / 323 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) 4,8 g (1,8 g)
Węglowodany (w tym cukry) 56,8 g (15,4 g)
Błonnik 3,1 g
Białko 11,7 g
Sól 12,2 g

 

  1. Zawartość opakowania dokładnie rozmieszać w 12,3 litrach zimnej wody.
  2. Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wydajność: 12,3 l
Dozowanie: 65 g/l
Ilość porcji: 61
Masa netto: 800 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.