WINIARY Żelatyna Spożywcza Wieprzowa 925g

Żelatyna Spożywcza Wieprzowa marki WINIARY to idealna mieszanka białek i peptydów, która idealnie sprawdzi się w przygotowywaniu galaret z różnego rodzaju mięs, warzyw i ryb. Charakteryzuje ją idealna klarowość i szybkie tężenie. Można nią także zagęszczać budynie, galaretki i żelki.

Do czego można wykorzystać żelatynę wieprzową WINIARY?

Żelatyna wieprzowa WINIARY to produkt spożywczy, który ma szerokie zastosowanie w tworzeniu potraw i deserów o gęstej strukturze. Jest najczęściej wykorzystywana jako zagęstnik, substancja żelująca oraz stabilizator. Można ją używać do przygotowywania budyniów, lodó, galaretek lub żelek. Zagęszcza się nią także niektóre produkty mleczne.

1. 7 łyżek (25 g) Żelatyny WINIARY rozprowadzić w 1 litrze zimnej wody.

2. Po 30 minutach wymieszać i zagotować.

25 g 1 L wody
1,1 kg 44 L wody

Żelatyna WINIARY jest niezastąpiona do przygotowania galaretek na bazie owoców, tortów na zimno oraz galantyn mięsnych i rybnych.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.