WINIARY Żelatyna Spożywcza Wieprzowa 925g
Żelatyna Spożywcza Wieprzowa marki WINIARY to idealna mieszanka białek i peptydów, która idealnie sprawdzi się w przygotowywaniu galaret z różnego rodzaju mięs, warzyw i ryb. Charakteryzuje ją idealna klarowość i szybkie tężenie. Można nią także zagęszczać budynie, galaretki i żelki.
Do czego można wykorzystać żelatynę wieprzową WINIARY?
Żelatyna wieprzowa WINIARY to produkt spożywczy, który ma szerokie zastosowanie w tworzeniu potraw i deserów o gęstej strukturze. Jest najczęściej wykorzystywana jako zagęstnik, substancja żelująca oraz stabilizator. Można ją używać do przygotowywania budyniów, lodó, galaretek lub żelek. Zagęszcza się nią także niektóre produkty mleczne.
1. 7 łyżek (25 g) Żelatyny WINIARY rozprowadzić w 1 litrze zimnej wody.
2. Po 30 minutach wymieszać i zagotować.
25 g | 1 L wody |
1,1 kg | 44 L wody |
Żelatyna WINIARY jest niezastąpiona do przygotowania galaretek na bazie owoców, tortów na zimno oraz galantyn mięsnych i rybnych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.