WINIARY Sos BBQ 3,4 kg

Sos barbecue Winiary łączy w sobie smak soczystych pomidorów i doskonale dobranych przypraw ze słodyczą wędzonych śliwek i karmelu. Szeroka gama składników sprawia, że nabiera on wielowymiarowego aromatu, wzbogaconego dymem wędzarniczym. To połączenie doskonale podbija smak wielu potraw oraz nadaje im niepowtarzalnego charakteru. 

WINIARY Sos BBQ - do czego używać?

Winiary sos BBQ dzięki swoim walorom smakowo – zapachowym, jak i gęstej i gładkiej konsystencji, doskonale się sprawdzi do wszelkiego rodzaju dań z grilla zarówno mięsnych jak i jarskich. Świetnie nada się też do pieczonych mięs, wędlin, burgerów oraz kanapek. Możesz go użyć również jako dip/sos, by podkreślić wyjątkowość smaku Twojego dania.

Składniki: woda, cukier, ocet spirytusowy, przecier śliwkowy (6,0%), koncentrat pomidorowy (5,0%), skrobia kukurydziana, sól, syrop cukru karmelizowanego (cukier, woda), aromat dymu wędzarniczego, wędzona papryka w proszku, pieprz czarny, substancja konserwująca (kwas sorbowy), papryka słodka w proszku, papryka chili w proszku.

 

Alergeny: Może zawierać GLUTEN, JAJA, MLEKO, GORCZYCĘ i SOJĘ.

Wartość energetyczna 548 kJ / 129 kcal
Tłuszcz <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 31,0 g
w tym cukry 25,0 g
Błonnik 0,5 g
Białko <0,5 g
Sól 1,2 g

 

Przechowywać w temperaturze od 0℃ do 25℃.
Wymieszaj produkt przed użyciem. Po otwarciu opakowania produkt  przechowywać w temperaturze od 0°C do 11°C nie dłużej niż 7 dni i zużyć do daty przydatności do spożycia.