WINIARY Kisiel o smaku żurawinowym z Witamina c 13 kg

Kisiel żurawinowy Winiary posiada wyjątkowy i intensywny smak. To deser, który przygotujesz błyskawicznie - zajmie Ci to raptem parę chwil! Doskonale sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podaj go swoim gościom w preferowany przez nich sposób.

Kisiel żurawinowy Winiary - zalety

Kisiel żurawinowy Winiary wzbogacony jest o witaminę C. Świetnie nada się jako samodzielny deser oraz baza do zupy owocowej. Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżymi i mrożonymi owocami, a ponadto sprawdza się jako dodatek do ciast. Posiada mocno owocowy, aromatyczny smak. Kisiel Winiary o smaku żurawinowym w zestawieniu z bitą śmietaną i owocami tworzy szybki i smaczny deser.

Składniki: cukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne (marchwi, hibiskusa, słodkiego ziemniaka, rzodkiewki, wiśni, jabłka, krokosza), maltodekstryna, aromat, sól, witamina C. Produkt może zawierać śladowe ilości mleka.

DOZOWANIE   ILOŚĆ PORCJI
Ilość w g Woda w l Po 125 ml
160 1 8
1300 8 64

Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu

Wartość energetyczna 251 kJ / 59 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) 0,0 g (0,0 g)
Węglowodany (w tym cukry) 14,7 g (8,7 g)
Błonnik 0,1 g
Białko 0,0 g
Sól 0,03 g
Witamina C 15 mg (19% RWS*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

1. Zawartość opakowania rozprowadzić w 2,0 litrach zimnej wody. Zagotować dodatkowe 6,0 litrów wody.

2. Odsunąć wrzącą wodę z ognia i dodać rozpuszczony kisiel. Całość chwilę gotować, ciągle mieszając.

3. Polecamy podawać ze świeżymi lub mrożonymi owocami, mlekiem lub przetworami mlecznymi.

Wydajność: 8 l

Warto zapamiętać:
Kisiel o smaku żurawinowym WINIARY można stosować jako zagęstnik do zup owocowych podawanych na zimno lub na ciepło.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.