CHEF® Koncentrat Fondu Ze Skorupiaków 580 G

Koncentraty fondów to linia najbardziej wydajnych produktów pod marką CHEF®. Charakterystyczny dla nich jest fakt, że oprócz intensywnego smaku głównego składnika, wyczuwalne są również przyprawy. Polecane są do przygotowania baz lub wzmocnienia smaku sosów, a także do wywarów, zup, do duszenia mięsa i innych składników.

Dozowanie: 10-40 g/l

Koncentrat HOMARA 20% (SKORUPIAKI), ekstrakt KREWETEK 19% (SKORUPIAKI), tłuszcz palmowy w proszku, sól, ekstrakt drożdży, cukier, aromaty (ze SKORUPIAKAMI), woda, koncentrat pomidorowy, kwas (kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), ekstrakt czosnku, przyprawy (kmin rzymski, szafran), barwnik (karoteny), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli), ekstrakty przypraw (pieprzu, liścia laurowego). 
Może zawierać RYBY i MIĘCZAKI.
1. Wymieszaj pastę trzepaczką w gotującej się lub zimnej wodzie.
2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
W 100 g:
 
Wartość energetyczna 1127 kJ / 271 kcal
Tłuszcz 18,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,2 g
Węglowodany 15,4 g
- w tym cukry 10,4 g
Błonnik 0,6 g
Białko 9,7 g
Sól 20,2 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.