Klasyczne Frappe

Przepis na frappe przygotowane z kawy NESCAFÉ Classic. Sprawdź prosty sposób na stworzenie orzeźwiającego napoju, który doskonale sprawdzi się w ciepłe dni. 

Składniki
  • 2 łyżeczki kawy NESCAFÉ Classic
  • 3-5 łyżeczki wody
  • Mleko lub woda do wypełnienia
  • Kostki lodu do wypełnienia
  • Cukier lub miód według własnego uznania
  • Słomka (papierowa, bambusowa lub metalowa)
Sposób przygotowania
  • 1
    Do wysokiej szklanki wsypać kawę rozpuszczalną NESCAFÉ Classic.
  • 2
    Następnie zalać wodą i dobrze wymieszać za pomocą spieniacza do mleka lub koktajli.
  • 3
    Wypełnić wysoką szklankę kostkami lodu. Następnie lód zalać schłodzonym wcześniej mlekiem lub zimną wodą.
  • 4
    Do tak przygotowanego napoju według uznania dodać cukier lub miód.
  • 5
    Wskazówka baristy: Jeżeli nie posiadasz spieniacza do mleka lub koktajli kawę NESCAFÉ z dodaną wcześniej wodą możesz wymieszać w shaker’ze przez około 30 sekund. Pamiętaj, że dodany cukier lub miód możesz zastąpić syropem smakowym do kawy. Napój najlepiej podawać w wysokiej szklance wraz ze słomką (papierową, bambusową lub metalową).